EFSANE BAŞKANIN ÖLÜMÜNÜN 3. YIL DÖNÜMÜ

EFSANE BAŞKANIN ÖLÜMÜNÜN 3. YIL DÖNÜMÜ

?Efsane Başkan? lakabıyla, yaptığı hizmetlerle unutulmayan Belediye Başkanı Mustafa Azgın´ı ölümünün 3. yıl dönümünde rahmetle ve minnetle anıyoruz.

2016 tarihinde hayatını kaybeden Mustafa Azgın, efsane başkan lakabıyla tanınıyordu. Kozan Belediye Başkanlığı döneminde birçok alanda başarılarından uzun süre bahsettiren Azgın, tarihe ?Efsane Başkan? adıyla imza atmıştı. Birçok başarısının meyvesi olan hizmetleri için vatandaşlar ona halen teşekkürü bir borç olarak biliyor. Belediye Başkanı Mustafa Azgın, yaptığı hizmetlerden dolayı Kozanlılar tarafından ?hizmetlerin adamı, Kozan´ın mimarı? ünvanını almıştı. 2 dönem belediye başkanlığı yapan Mustafa Azgın, çok katlı binaların yapımı, Göç Yolu, Cumhuriyet Parkı, Atatürk Parkı ilk yapımı, Fevzi Çakmak Parkı, otogar, sebze hali, şehirler arası toplu taşımacılık, sanayi sitesi, Şıh Efendi Bulvarı gibi birçok hizmetin verilmesine imza atmıştı. Kendini hizmetin adamı, Kozan´ın mimari olarak tanıtan Mustafa Azgın´ı Kozan Ekspres Gazetesi olarak rahmetle anıyoruz.

Mustafa Azgın kimdir?

1947 yılında Kozan´a bağlı Çandık Mahallesi´nde doğan Mustafa Azgın; ilk, orta ve lise eğitiminin ardından üniversite eğitimini Ege Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi´nde tamamladı. 1977 yılında yapılan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi´nden Kozan Belediye Başkanı seçildi. 12 Eylül 1980 darbesi ile görevinden alınan Başkan Mustafa Azgın´ın yerine dönemin Kaymakamı Erdoğan Gürbüz getirildi. Mustafa Azgın 1983 yerel seçimlerinde yeniden başkan adayı oldu. 1989 yılında yapılan yerel seçimlerde Sosyal Demokrat Halkçı Parti´den ikinci kez belediye başkanı seçilen Mustafa Azgın, 1994 yılına kadar belediye başkanlığı görevini sürdürdü. Kozan´ın modern bir kent olması yolunda önemli adımlar atan Belediye Başkanı Mustafa Azgın evli ve 4 çocuk babasıydı.

Kozan Ekspres Gazetesi olarak Mustafa Azgın´a Allah´tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine sağlıklı ömürler diliyoruz.