Anahtar Kelimeler: Eğlenirken öğreniyorlar

Eğlenirken, öğreniyorlar

Eğlenirken, öğreniyorlar

“Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi kapsamında çocuklar hem yüzme öğreniyor, hem de eğlenceli vakit geçiriyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile Kozan'da yüzme bilmeyen kalmasın projesi kapsamında kurslar başladı. Antrenörler eşliğinde sabah 9.00'da başlayan eğitimler akşam saatlerine kadar devam ediyor. Kapalı Spor Salonu önünde 200 metrekarelik 1.60 santimlik portatif havuzda çocuklar hem yüzme öğreniyor, hem de eğlenceli vakit geçiriyor.

Yaz sezonu boyunca açık kalacak olan kursta geçtiğimiz yıl 3.000 çocuk eğitimden yararlandı. Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Kozan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kürşat Gültekin kursun açılışını gerçekleştirdiler.

Kaymakam Şafak Gürçam: " Gençlik ve Spor Müdürlüğü’müzün hizmet alanı içerisine portatif yüzme havuzu kuruldu. İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzün koordinesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü’müze bağlı bütün okullarda verilecek eğitim duyuruldu. Geçtiğimiz yıl 3000 öğrenci bu eğitimlerden yararlandı. İstekli olan öğrencilerimize yüzme eğitimi verildi. Kozan açısından önemli bir proje bu. Kurs vasıtasıyla böyle bir eğitimin verilmesi lise dönemine kadar bütün çocuklarımızın yüzme öğrenmesine vesile oluyor. Böylelikle, öğrencilerimiz kötü alışkanlıklardan uzak duruyor. Çocuklar kötü alışkanlıklar edineceği yere 4 tane antrenör eşliğinde güzel vakit geçirerek yüzmeyi öğreniyor. Belediyemizde yüzme havuzu ile ilgili olarak çalışmaları sürdürüyor. Orası açılırsa orada yüzecekler, yoksa burada yüzme öğrenmeye devam edecekler. Ben bu vesileyle portatif  havuzun kurulmasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Biz de buradan tüm öğrencilerimizi yüzme öğrenmeye bekliyoruz. Yüzme bilmeyen öğrencimiz kalmasın" ifadelerini kullandı.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kürşat Gültekin: "200 metrekarelik portatif yüzme havuzunda yüzme bilmeyen kalmasın projesi ile öğrencilerimize ve Kozanlılara yüzme öğretiyoruz. Geçtiğimiz yıl 3000 çocuğa eğitim verdik. Sabah 9 akşam 8 arası açık kalacak. Pazar günleri havuz dinlenecek" ifadelerini kullandı.

Yaz sporları ziyaret edildi

 Kozan Kaymakamı ŞafaK Gürçam ve beraberindekiler açılan futbol, voleybol, okçuluk, tekvando, karete ve güreş kurslarını ziyaret etti. Sporcular ve aileleriyle sohbet gerçekleştiren Kaymakam Şafak Gürçam öğrencileri yaz aylarında boş vakitlerinde bu tür spor etkinliklerine katılmaya davet etti.