Anahtar Kelimeler: Ekmek fırınları denetlendi

Ekmek fırınları denetlendi

Ekmek fırınları denetlendi

Kozan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Mühendisleri, ilçedeki ekmek üreten fırınlara denetimi yaptı.

Halk sağlığı açısından öncelik taşıyan işyerlerine yönelik denetimlerini aralıksız sürdüren Kozan Belediyesi zabıta ekipleri ve Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Mühendisleri bu kapsamda, ekmek üretimi yapan fırınlara denetim gerçekleştirdi. Yönetmelikler çerçevesinde gerçekleştirilen denetimlerde genel temizlik, ürün gramajı ve işyeri ruhsat uygunlukları incelendi.

20 fırını denetleyen zabıta ekipleri, hijyen  ve gramaj eksikliğinden 14  fırına idari para cezası, 1 fırına işyeri ruhsat yetersizliğinden dolayı tutanak ve 5 fırına ise uyarı da bulundu.

Belediye Başkanı Kazım Özgan, gıda üreten ve satan esnaflara yönelik denetimleri aralıksız sürdürdüklerini belirtti.

Özgan, ?Genel hijyen uygulamalarını yerine getirmeyen, gramaj ve ruhsat kontrolünden geçememiş işletmelere yönelik denetimlerimizi sıklaştırdık. Bu kapsamda, ayrım yapmaksızın belediyemize bağlı halk ekmek fırınları da dahil tüm fırınları denetimden geçiriyoruz. Halkımızın sağlığı ve huzuru için görevimizi en iyi şekilde yapma gayretindeyiz. Biz görevimizi ne kadar iyi yaparsak halkımızda o kadar güvenli ve huzurlu bir yaşam sürer? ifadelerini kullandı.

/resimler/2019-10/3/1213571100304.jpg