Anahtar Kelimeler: EKMEK

EKMEK 8 TL OLDU

EKMEK 8 TL OLDU

Kozan'da, 15 Şubat'tan itibaren ekmek fiyatlarında bir artış yaşandı. 7.5 TL’den satılan 210 gram ekmek, artık 8 TL'ye satılmakta ve bu fiyat değişikliğinin Ramazan ayına kadar geçerli olacağı öne sürüldü.

Bu fiyat artışı, Kozanlıların bütçelerini olumsuz etkileyebileceği endişelerini beraberinde getirdi. Mehmet Yılmaz, "Ekmek zaten temel bir ihtiyaç. Fiyatlar artınca bütçemiz sıkıntıya giriyor. Umarım Ramazan'da da bir artış olmaz" şeklinde konuştu.

Fırıncılar ise bu artışı, girdi maliyetlerindeki sürekli yükselişe bağlıyorlar. Ekmek ustası, "Un fiyatları, enerji maliyetleri sürekli artıyor. Biz de maliyetlerimize ayak uydurmak zorundayız. Ramazan ayına kadar fiyatlar sabit kalacak ama sonrasında ne olur bilemiyoruz" dedi.

Ramazan ayına kadar ekmek fiyatlarının sabit kalmasının önemli olduğunu belirten Kozanlılar, bu süreçte işletmecilerle açık bir diyalog içinde olunması gerektiğini vurguluyorlar. Ramazan ayında ise yeniden bir fiyat güncellemesi bekleniyor. Bu süreçte, vatandaşlar ve işletmeciler arasındaki diyalog önem taşıyacak gibi görünüyor.