Anahtar Kelimeler: ENCÜMENLER BELLİ

ENCÜMENLER BELLİ OLDU

ENCÜMENLER BELLİ OLDU

Kozan Belediyesi, yeni dönemdeki ilk meclis toplantısını başarıyla tamamladı.

uma günü gerçekleştirilen toplantının birinci oturumunda, önemli görev dağılımları ve kararlar alındı. Meclis başkan vekili seçiminde Gökmen Sarıtaş 1. başkan vekili, Mehmet Yiğit ise 2. başkan vekili olarak göreve getirildi. Ayrıca, kâtip üyeliklerine Ayça Serbest ve Veysel Şakir seçildi.

Toplantının ikinci oturumu Pazartesi günü saat 10.00'da gerçekleştirildi ve birçok önemli gündem maddesi ele alındı. 2023 yılı gelir ve giderleri ile Hesap İş ve İşlemlerinin denetimine ait Denetim Komisyonu raporu meclise sunuldu. Ayrıca, 2023 yılı Faaliyet (çalışma) raporu meclise okundu. Meclis üyeleri arasından gizli oylama sonucunda encümen üyeleri seçildi ve yaşanan beraberlik neticesinden dolayı yapılan kura çekimi sonucunda Burak Erşik, Hakan Ağca ve Mustafa Tanrıverdi encümen üyeliğine seçildi.

İmar Komisyonu üyeliklerine Eda Yıldırım, Abdullah Avcı, Veli Küçük ve Ayça Serbest, Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine ise Alev Ataş, Murat Aydoğan, Ali Özkan ve Halil Yağbasanlar seçildi. Kozan Belediyesi'nin üyesi olduğu Tarihi Kentler Birliği'ne Atilla Eroğlu asil üye olarak, Murat Aydoğan yedek üye olarak seçildi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği'ne Mehmet Düzgün asil üye olarak, Yusuf Eroğlu yedek üye olarak seçildi. Çukurova Belediyeler Birliği'ne Yasemin Baykan, Enes Bekir Erkek, Ali Nergiz ve Gülcan Erol asil üyeler olarak, Tuğşat Açıkgöz ve Murat Aydoğan yedek üyeler olarak seçildi.

Kozan Organize Sanayi Bölgesinin Müteşebbis Teşekkül heyetine Mustafa Atlı ve Ali Nergiz asil, Enes Bekir Erkek ve Eda Tanrıverdi yedek üye olarak seçildi. Kozan Belediyesi ile Türk Yerel Hizmet Sen arasında imzalanan ve 31.03.2024 tarihinde sona eren Sosyal Denge Tazminatı Sözleşme metni imzalamak üzere Belediye Başkanı Mustafa Atlı oy birliği ile yetkilendirildi. Kozan Belediyesine ait Kozan İmar Personel Ticaret Limited Şirketi'ne yönetim kurulu üyesi ve yönetici atanması ile ilgili yetki de Belediye Başkanı Mustafa Atlı'ya oy birliği ile verildi.

Yapılan bu önemli görev dağılımları ve kararlarla, Kozan Belediyesi yeni döneme hızlı ve organize bir şekilde başlamış oldu. Bu kararların ilçenin gelişimi ve vatandaşların refahı için hayırlı olması bekleniyor.