Anahtar Kelimeler: Ergenuşağı orman yangını

Ergenuşağı´nda orman yangını

Ergenuşağı´nda orman yangını

Kozan´a bağlı Ergenuşağı Mahallesi´nde çıkan kızılçam orman yangınında yaklaşık 10 dönümlük ormanlık alan yanarak kül oldu.

Yangın, Cuma günü Kozan´a bağlı Ergenuşağı Mahallesi´nde çıktı. Çıkış sebebi henüz bilinmeyen orman yangınını gören vatandaşlar hemen 177 orman yangın hattına ihbarda bulundular.

Orman yangın alanına Kozan, çevre il ve ilçelerden çok sayıda arazöz sevk edildi. Çıkan kızılçam orman yangınına 20 arazöz, 100 civarında işçi, 1 helikopter ve çok sayıda iş makinesi ile karadan ve havadan müdahale edildi.

Jandarma ekipleri çıkan kızılçam orman yangınının sebebini araştırırken, ilk tespitlere göre 10 dönümlük kızılçam 10 dönümlük kızılçam ormanının yanarak kül olduğu belirtildi.

Yetkililer, ormanların kolay yetişmediğine dikkat çekerek, insan kaynaklı sebeplerin en aza indirilmesi noktasında yurttaşların daha dikkatli ve duyarlı olmalarını istediler. Çıkan her orman yangınında vatandaşların ve devletin maddi ve manevi olarak zarar ettiğini kaydeden yetkililer, bütün yurttaşların ormanlara sahip çıkması gerektiğini söylediler.