ERİŞEBİLİRLİK BAYRAKLARI ÇEKİLDİ

ERİŞEBİLİRLİK BAYRAKLARI ÇEKİLDİ

Kozan’da "Engelliler için erişilebilirlik seferberliği" kapsamında "erişilebilirlik belgesi" almaya hak kazanan kurumlara belgeleri takdim edildi.

Kozan Sosyal Hizmet Merkezi ve Kozan Devlet Hastanesi erişebilirlik belgesi almaya hak kazanan kurumlar oldu. Düzenlenen törenle Kozan Devlet Hastanesi ve Kozan Sosyal Hizmet Merkezine binasına erişebilirlik bayrakları çekildi.

Erişilebilirliğin herkesin istediği her yere ve her hizmete, bağımsız ve güvenli olarak ulaşabilmesi ve bunları kullanabilmesi olduğunu ifade eden Kozan Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Gökboğa, "Toplumsal yaşama dahil olabilmek için konutlardan başlayarak eğitimden, sağlık kuruluşlarına, iş yerlerine; açık ve yeşil alanlara, toplu taşıma araçlarına ulaşmak; bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanabilmek, her türlü kaynaktan yayımlanan bilgiyi edinmek gerekir." dedi.

 

Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme komisyonlarının, kamu kullanımına açık yerler, binalar ve toplu taşıma araçlarında denetimlerde bulunduğunu kaydeden Gökboğa, şunları kaydetti:

 

"Denetimler sonucunda ülkemizde engelli ve yaşlılar başta olmak üzere hareketliliğinde kısıtlılık yaşayan herkesin toplumsal hayata katılımında, onları engellemeyen, tam tersine kolaylaştıran yaşam koşulları sağlayan bina, açık alan, toplu taşıma sistemleri, hissedilebilir yüzey, asansörler, zemin kayganlığının ölçülmesi gibi ilgili her konuda erişilebilirlik standartlarını taşıyan kuruluşlar Erişilebilirlik Belgesine sahip olabilmektedir. Bu kapsamda, kentimizde Kozan Sosyal Hizmet Merkezinin yanı sıra Kozan Devlet Hastanesi bu belgeyi almaya hak kazandı."

 

Kozan Sosyal Hizmet Merkezi Binasına "erişilebilirlik" bayrağı çekildi, iki kurum yöneticisine "erişilebilirlik belgesi" ve bayrağı verildi.