ESKİ ÖĞRENCİLERİNİN ŞAKA YAPTIĞINI DÜŞÜNMÜŞ

ESKİ ÖĞRENCİLERİNİN ŞAKA YAPTIĞINI DÜŞÜNMÜŞ

Kozan’da polis tarafından darp edildiği iddia edilen öğretmen için Eğitim Bir-Sen Adana Şube Başkanlığı koordinesinde basın açıklaması düzenlendi.

Eğitim Bir-Sen Adana Şube Başkanlığı organizatörlüğünde, Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde düzenlenen basın açıklamasına, darp edildiği iddia edilen öğretmen ile birlikte Eğitim Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, Türk Eğitim-Sen Kozan İlçe Başkanı Eren Avcılı, Hürriyetçi Eğitim Sen Kozan İlçe Başkanı Oğuz Şengel, Eğitim-Sen Kozan Şube Başkanı Nezih Karavelioğlu, Eğitim-İş Kozan İlçe Temsilcisi Halil Mazlumoğlu ile birlikte sendika üyeleri ve öğretmenler katıldı.

Basın açıklamasında konuşan Eğitim Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, eğitim kurumlarında artan şiddet olaylarının endişe verici bir boyuta ulaştığını söyledi. Sezer, "Öğretmenler ve eğitim çalışanları giderek artan şiddet tehdidi altındadır. Yasal düzenlemelerin şiddeti önlemede yetersiz olduğu, bu nedenle yapıcı bir diyalog ortamı oluşturularak acil yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerektiği vurgulanmıştır. Bununla birlikte, şiddetin nedenleri ve sonuçları hakkında farkındalık yaratılması, eğitimcilerin şiddetle baş etme konusunda eğitim almaları gibi önleyici adımlar da atılmalıdır. Eğitim çalışanlarının psikolojik ve fiziksel sağlığını korumak, öğrenciler için güvenli bir öğrenme ortamı sağlamak önemlidir. Son yaşanan şiddet olayları ciddiyetle ele alınmalı ve güvenliği sağlamak için adımlar atılmalıdır." dedi.

Sezer, şiddetin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini belirterek, "Bu olay, eğitim camiasına yönelik bir saldırıdır. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Şiddet, asla çözüm değildir. Şiddetle mücadele etmek için hep birlikte mücadele etmeliyiz." diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Kozan'da Şevkiye Mahallesi'nde elinde bomba düzeneği olduğu iddia edilen bir kişi bir kuyumcuda soygun girişiminde bulunmuş ancak olayı gerçekleştiremeden olay yerinden kaçmıştı. Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler bu konu üzerinde hassas ve titiz bir çalışma yürütüyordu. Aldıkları bir ihbar doğrultusunda şüpheli şahsa benzeyen bir kişinin görüldüğü yönünde bir ihbar aldılar. Polis ihbar değerlendirdi ve bu darp edildi iddia edilen öğretmenin yanına gittiler. Kimliğini sormuşlar ancak öğretmen eski öğrencilerinin kendisine şaka yaptığını düşünerek kimlik vermemiş. Daha sonrasında tartışma çıkmış. İddialara göre polisler öğretmeni darp etmişler. Öğretmen daha sonra Adana Yeni Şehir Hastanesine giderek tedavi altına alınmış. Daha öncesinden de bazı rahatsızlıkları varmış. 3-4 senedir rahatsızlıklarından dolayı tedavi görüyormuş.