“eTwinning Kalite Etiketi” ödül töreni yapıldı

“eTwinning Kalite Etiketi” ödül töreni yapıldı

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü “eTwinning Kalite Etiketi” ödül töreni Kozan Sosyal Hizmet Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

 Ödül törenine; Kozan Kaymakamı Şafak Gökçam, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Gazi Keleş,  şube müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Kozan, Aladağ, İmamoğlu,  Saimbeyli, Feke ve Tufanbeyli ilçelerinin eTwinning kalite etiketi töreninde konuşan Kozan İlçe Milli eğitim Müdürü Gazi Keleş; "Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, Kozan, İmamoğlu ve Aladağ ile birlikte planladığımız eTwinning  kalite ödül törenimizin Kozan'da yapılması bizi fazlasıyla memnun etti. 36 okulumuz plaka almayı hak etmişlerdir. Toplamda 103 okulumuzun 36'sı Avrupa Kalite Etiketi 67'si ise Ulusal Kalite Etiketi almaya hak  kazandı. Sahada çalışarak bu başarıya imza atan Ar-Ge sorumlumuz ve mentörlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

eTwinning’in dijital paylaşım noktası olduğuna dikkat çeken Adana İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, eTwinning projeleri ile paylaşımın ön plana çıktığına dikkat çekti. Tüm dünyada eTwinning projelerinde Türkiye'nin 1. sırada yer aldığını, Adana'nın da ülke sıralamasında üst noktalarda olduğunu ifade etti. 800'ün üzerinde projenin olduğuna dikkat çeken Yaşar Koçak, Adana'da yapılacak olan bir törende saatlerin yetmeyeceğine, ilçe ilçe eTwinning kalite etiketi ödül töreni yaptıklarını ve bunlardan birinin de 6 ilçeyi kapsayan Kozan'da yapıldığını söyledi.

 Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam; “Sistem, 43 ülkedeki öğretmenleri ve öğrencileri eşleştiriyor. Bunun gerek öğretmenlerimize, gerekse okullarımıza faydaları saymakla bitmiyor. Öğrencilerimiz açısından yararları çok fazla. eTwinning kişisel gelişime de katkı sağlıyor. eTwinning’in benim açımdan en önemli kısmı yabancı dil eğitiminin ön plana çıkmasıdır. Bu projeye katılarak emek veren bütün öğretmenlerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından eTwinning Kalite Etiketi almaya hak kazananlara protokol tarafından ödülleri verildi. Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

eTwinning, 43 Avrupa ülkesinde 233 bin okuldan, 1 milyonun üzerinde öğretmenin birlikte iş birlikçi projeler yapabilecekleri ve ortak etkinlikler planlayabilecekleri aynı zamanda da birbirlerinden iyi uygulamalar konusunda ilham alabilecekleri bir e-öğrenme platformu olarak hizmet sunuyor. Ayrıca bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımıyla Avrupa'daki okullar arası işbirliğini teşvik eden eTwinning, öğrenciler için başka ülkedeki öğrencilerle işbirliği içinde yabancı dil, bilişim becerileri, dijital vatandaşlık becerilerini geliştiren bir eğitim ortamı sunuyor. Öğretmenlerin Avrupa'daki meslektaşları ile ağ kurup örnek uygulamaları paylaşabilecekleri, bilişim teknolojilerinin eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılmasının yaygınlaştırılmasına da katkı sağlıyor.

 

eTwinning faaliyeti kapsamında gerçekleştirilen projeler, ulusal çapta Ulusal Kalite Etiketi, Avrupa çapında ise Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendiriliyor. "eTwinning Okulu" uygulaması kapsamında tüm kriterleri yerine getirip başvurusu kabul edilen okullara "eTwinning Okulu" unvanı veriliyor.