Federasyon Başhakemi Avcıoğlu’ndan Kozan’a tam not

Federasyon Başhakemi Avcıoğlu’ndan Kozan’a tam not

Federasyon Başhakemi Avcıoğlu’ndan Kozan’a tam not

Düzenlenen Oral Arslan Genç Erkekler ve Kadınlar Ferdi Boks Şampiyonasında boksörlerin şampiyonluk yarışında Boks Federasyonu Turnuvaya tam not verdi.  3. gününde ringde kıyasıya mücadele sürerken turnuvaya katılan gençlerin hedefi milli takıma seçilerek Türkiye’yi milli takımda temsil etmek için kıyasıya yarıştı. 
Kozan Kaymakamlığı ve Kozan Belediyesi ev sahipliğinde Milli takım seçmeleri ve şampiyonluk için ringde ter döken gençler kozan ev sahipliğine hayran kaldı. 
Bilalcioğlu “ Olimpiyatlarda ülkem ve bayrağım için savaşacağım”
52 Kilogramda geçen yıl Türkiye ikincisi olan Azra Bilalcioğlu ilk maçını 5-0 maçı kazandığı için heyecanlı olduğunu ifade ederek, “ İdolüm Busenaz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli sayesinde kadınların boksa olan ilgisi arttı. Kadına şiddet haberleri ve cinayetler beni çok etkiliyor. Hergün bu haberleri duymak beni çok üzüyor. Kadınlar artık daha çok dövüş sporlarına olan ilgisi artıyor. Hergün bunlara daha fazla şahit oluyoruz. Ben bu spora 7 yıl önce okulda arkadaşlarımın 73 kilogramda kilolu olduğum için uyguladıkları psikolojik şiddet ile başladım. Boksu çok seviyordum. O şekilde başladım hedefim 2024 olimpiyatlarında ülkem bayrağım için savaşacağım” dedi. 
Avcıoğlu, “İlçede bu turnuvayı yapmak büyük başarı”
Başhakem İbrahim Avcıoğlu 32 yıllık hakemim  büyük bir turnuva yapılıyor diyerek “ Adana merkezde değil ilçede bunu başarmak 800 kişiyi misafir etmek büyük bir başarı. Federasyonumuza kaymakamımıza, belediye başkanımıza, Boksör Fatih Özdemir’e  çok teşekkürler. En iyileri seçmek için buradayız” diye konuştu.