Anahtar Kelimeler: RENKLİ FESTİVAL

FEKE’DE RENKLİ FESTİVAL

FEKE’DE RENKLİ FESTİVAL

Feke Belediyesi ve Sarıçam Belediyesi'nin işbirliğiyle bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Feke 2. Kültür ve Lavanta Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ve Tapan Camızgölü civarında gerçekleştirilen festivalde renkli görüntüler yer aldı. Feke Belediyesi ve Sarıçam Belediyesi'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen festival 2 gün sürdü. Feke, Kozan ve çevre il ve ilçelerden gelen esnaflar burada stant açarak bölgenin değerlerini tanıtma fırsatı buldular. Çocuklar için eğlenceli dakikaların yaşandı. Ahmet Şafak ile İnci Mercan'ın konseriyle taçlanan festivalde Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel bir konuşma gerçekleştirerek vatandaşlara hitap etti. Ahmet Sel, "Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz festivalimize yoğun bir katılım oldu. Geçtiğimiz yıl eksiklerimizi görmüştük. Bu yıl da eksikliklerimizi gördük. Bundan sonraki yıllarda yapacağımız festivallere daha iyi hazırlanacağız. Feke gerçekten çok güzel bir şehir. Bunu belirtmek isterim. Katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel konuşmasında Kozan'ın vilayetlik hakkının iadesi ile ilgili olarak da konuştu. Ahmet Sel; Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli, İmamoğlu ve Aladağ ilçelerinin Kozan'a bağlanması gerektiğini, hem ekonomik anlamda hem de kültürel anlamda bunu desteklediklerini ifade etti. Ayrıca, Kozan'ın il olması için her türlü gayreti göstereceğini belirtti.

Düzenlenen festivalde Adana Valisi Süleyman Elban’da bir konuşma gerçekleştirdi. Elban, "Geçen yıl yaptığımız festivale oranla bu yıl katılımın daha fazla olduğunu görüyoruz. Buradaki bitkisel aromatik bilgileri değerlendirmek gerekiyor. Lavanta bunlardan sadece bir tanesi. Önümüzdeki yıllarda bu şenliğin daha da iyi yapılacağını düşünüyorum. Gerçekten çok güzel bir atmosfer. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından ünlü sanatçı İnci Mercan ve sonrasında Ahmet Şafak sahne aldı. Festivale katılanlar doyasıya eğlenerek yaşanan anın tadını çıkardı. Düzenlenen festivalde vatandaşlar lavanta bahçelerine giderek o anları ölümsüzleştirdiler. Yaklaşık 10.000 kişinin katıldığı festival sonrasında vatandaşlar günün stresini atarak bölgeden ayrıldılar.