Anahtar Kelimeler: GELENEKSEL BAYRAM HARÇLIĞI SIRASI!

GELENEKSEL BAYRAM HARÇLIĞI SIRASI!

GELENEKSEL BAYRAM HARÇLIĞI SIRASI!

. İş insanı Ali Baysal ve eşi Zeycan Baysal, 2006 yılından beri sürdürdükleri geleneksel bayramlaşma etkinliğinde bu sene de mahalledeki tüm çocukları bir araya getirerek onları mutlu etti.

 

Kozan’da bayramların vazgeçilmezi olan harçlık sırası bu yıl da coşkuyla yaşandı. İş insanı Ali Baysal ve eşi Zeycan Baysal, 2006 yılından beri sürdürdükleri geleneksel bayramlaşma etkinliğinde bu sene de mahalledeki tüm çocukları bir araya getirerek onları mutlu etti.

Baysal Ailesi'nin Türkeli Mahallesi'ndeki evinin bahçesinde düzenlenen etkinliğe yaklaşık 400 çocuk katıldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da çocuklar bayramlaşma ve harçlıklarını almak için sıraya girdi. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte çocuklar harçlıklarını almanın sevincini yaşadı.

Ali Baysal, mahallede her bayramın ikinci günü geleneksel bayramlaşma düzenlediklerini belirterek şunları söyledi: "2006 yılından beri mahallede çocukların yüzünü güldürmek ve bu geleneği yaşatmak için hem çocuklarımızla bayramlaşıyoruz hem de harçlık veriyoruz. Onların yüzü gülünce bizim de yüzümüz gülüyor. Güzel bir bayram programı oluyor ve mahallede tüm çocuklar bayramı şenlik havasında geçiriyor."

Eşi Zeycan Baysal da her bayram çocuklarla bir araya geldiklerini ve çocukların yüzündeki gülümsemenin kendilerini de çok mutlu ettiğini ifade etti. Baysal, "Yaklaşık 18 yıldır bu geleneği sürdürüyoruz" dedi.

Harçlıklarını sevinçle alan çocuklar, mahallede "Ali amcaları" ve "Zeycan teyzelerine" teşekkür ederek bayramı büyük bir sevinçle yaşadıklarını kaydettiler.

Baysal Ailesi'nin bu güzel geleneği, Kozan'da bayramların daha da anlamlı ve keyifli geçmesini sağlıyor.