Anahtar Kelimeler: GÖZLER YSKda

GÖZLER YSKda

GÖZLER YSKda

Kozan´da Cumhur İttifakı´ndan belediye başkanı seçilen MHP´li Nihat Atlı´nın başkanlığı, Saadet Partisi´nin başvurusu sonucu İl Seçim Kurulu tarafından düşürüldü. Saadet Partisi seçimlerde ikinci olan adayı Kazım Özgan´ın başkan olması gerektiği yönünde Y

Kozan´da Cumhur İttifakı´ndan belediye başkanı seçilen MHP´li Nihat Atlı´nın başkanlığı, Saadet Partisi´nin başvurusu sonucu İl Seçim Kurulu tarafından düşürüldü. Saadet Partisi seçimlerde ikinci olan adayı Kazım Özgan´ın başkan olması gerektiği yönünde YSK´ye talep dilekçesi verirken, MHP Genel Merkezi ise karara itirazda bulundu.

Resmi olmayan sonuçlara göre Kozan Belediye Başkanı seçilen Cumhur İttifakı´nın MHP´li adayı Nihat Atlı´nın başkanlığı, ?seçilme yeterliliğine sahip olmadığı? gerekçesiyle Saadet Partisi İlçe Başkanı Muammer Özçelik ve İYİ Parti´nin Belediye Başkan Adayı Musa Öztürk´ün İlçe Seçim Kuruluna yaptığı itiraz reddedildi. Daha sonra, Saadet Partisi´nin İl Seçim Kuruluna yaptığı itiraz sonucu Atlı´nın başkanlığı düşürüldü.

Saadet Partisi Adana İl Başkanı Mustafa Gözütok konuya ilişkin yaptığı açıklamada, İlçe Seçim Kurulu´ndan gelen ret kararının üzerine İl Seçim Kurulu´na başvurduklarını ve aldıkları netice üzerine Saadet Partisi Genel Merkezi´nin de Yüksek Seçim Kurulu´na (YSK) seçimlerde ikinci olan Saadet Partisi adayı Kazım Özgan´ın başkan olması yönünde talep bildirdiklerini kaydetti.

MHP Genel Merkezi ise Atlı´nın başkanlığının düşürülmesinin ardından YSK´ye itiraz başvurusunda bulundu.

Büyük dedikodulara neden olan olayın 13 Nisan´a kadar netlik kazanması bekleniyor.  13 Nisan tarihi YSK´nın bu tür kararları vermesindeki son tarih.