Anahtar Kelimeler: GRİP SALGINI TAVAN YAPTI

GRİP SALGINI TAVAN YAPTI

GRİP SALGINI TAVAN YAPTI

İlçemiz Kozan´da ki hasta sayısı 2 kat arttı. Acil servisler yetişemez hale geldi.

İlçemiz Kozan´ da kış aylarının girmesi nedeni ile genelde küçük çovukların daha çok etkilendiği grip vakası ile Kozan halkı hastanelere akın etti. Kozan Devlet Hastanesinin acil polikliniği önceleri rutin olarak ortalama bir gecede 400 hastaya bakarken son gülerde ise hasta sayısının 1000 civarına ulaştığı tespit edildi. Kozan Devlet Hastanesinde ise boş yatağın bulunmadığı öğrenildi.

Konu ile ilgili bir araştırma yapan gezetemiz Kozan Ekspres, Kozan Devlet Hastanesi doktorlarından, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Mirğan Polat gazetemiz bir açıklama yaptı. Polat şunlara değindi. ?Ülkemizin çoğu yerinde olduğu gibi ilçemiz Kozan´da da grip vakaları yaygın şekilde görülmektedir. Ateş, halsizlik, kırgınlık ve bazen de bulantı, karın ağrısı ve ishal ile beraber görülebilmektedir. Grip belirtisi olan kişilerin öncelikle aile sağlığı merkezlerine başvurmaları önerilmektedir. Kozan Devlet Hastanesi acil servisine başvuran hasta sayısının iki katına kadar çıkması hizmetin aksamasına neden olabilmektedir. İlçemizde 3 ve 4 nolu Aile Sağlığı Merkezleri akşam 19:00 a kadar cumartesi günleri ise tüm aile sağlığı merkezleri akşam 17:00 a kadar hizmet vermektedir.

Hastalığın önlenmesinde el hijyenine dikkat edilmesi, kalabalık alanlardan uzak durulması ve gerektiği hallerde maske kullanılması önemlidir. Grip hastalığının tedavisinde bol sıvı tüketmek ve istirahat etmek gereklidir, hekimlere danışmadan bilinçsiz antibiyotik kullanmak hastalık süresini uzatabilmektedir. C vitamininden zengin meyve tüketilmesi hastalık belirtilerini azaltmaktadır? dedi.