Anahtar Kelimeler: Güneş Enerji Üretim Santrali kredisine

Güneş Enerji Üretim Santrali kredisine ret

Güneş Enerji Üretim Santrali kredisine ret

Cuma Pazarı’nın üzerine kurulması planlanan Güneş Enerji Üretim Santrali finansmanı için kurum ve kuruluşlardan alınacak olan 23 milyonluk  kredi Cumhur İttifakı meclis üyeleri tarafından reddedildi.

Kozan Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan başkanlığında, Kozan Belediye Meclis Toplantısı Salonu’nunda gerçekleştirildi. Meclise bir gündem dışı olmak üzere, toplam 7 günden maddesi geldi. 2. gündem maddesi üzerinde yaklaşık 1 saatlik tartışma yaşandı.

Kozan Belediyesi’nin enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla Karacaoğlan Mahallesi Pazar Sokak halk arasında Cuma Pazarı olarak bilinen yerin üzerine kurulması planlanan Güneş Enerji Üretim Santrali finansmanı için kurum ve kuruluşlardan alınacak olan 23 milyonluk kredi için Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'a yetki verilmesi ile ilgili teklif Cumhur İttifakı tarafından reddedildi.

Belediye Başkanı Kazım Özgan, bu hizmetin halkın yararına olacağını ifade etti. Bu tür projelerin iktidar tarafından da desteklendiğini ifade eden Kazım Özgan, “Bu projenin hayata geçirilmesi halinde hem kurum elektriği ücretsiz kullanacak, hem de ilgili kuruma elektriği parayla satarak gelir elde etmiş olacak” ifadelerini kullandı.

Belediye meclis üyeleri Süleyman Şenoğul ve Ruhi Gül’de mecliste konu hakkında konuşma gerçekleştirirken, Cumhur İttifakı tarafından da karşı cevap geldi. Cumhur ittifakı belediyenin şu anki içinde bulunduğu durum ile kredi kullanmaya müsait olmadığını, bu hizmeti yapacaksa kendi öz kaynaklarıyla yapması gerektiği vurgulandı.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ve AK Parti Meclis Üyesi Abdullah Avcı arasında uzun süren tartışma oldu. Aynı maddenin Mart ayı meclis toplantısında yeniden görüşülmesine karar verildi.

 Tartışmalar sonrasında diğer gündem maddeleri ilgili komisyonlara gönderildi.

Meclis toplantısı sonunda bir sonraki meclisin günü de kararlaştırıldı. Meclis 2 Mart Perşembe günü saat 14.00'da mart ayı toplantısını gerçekleştirecek.