Gürçam; “Hayata onların gözünden bakmalıyız”

Gürçam; “Hayata onların gözünden bakmalıyız”

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı.

 

 

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, yayınladığı yazılı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü toplumumuzun mühim ve hassas bir kısmını oluşturan engelli vatandaşlarımızın problemleri üzerine düşünülen, sahip oldukları hakları üzerine genç yaşlı demeden herkeste farkındalık oluşturulmaya çalışılan önemli bir gündür. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi, duyarlı toplum anlayışının bir parçasıdır. Engelli olmak asla bir kusur olarak görülmemeli ve engelli bireylerimizde hiçbir zaman yaşama azmini yitirmemelidir.

Sağduyulu, haklara saygılı ve yardımlaşmayı seven bir toplum olarak; engellilerin sorunlarını paylaşmakla, engelleri onlarla birlikte aşmak; hepimizin ortak görevi olmalıdır. Hepimizin birer engelli adayı olduğunu göz önünde bulundurarak, hayata onların gözünden bakmalı, onların yaşadıklarını empati kurarak anlamalı ve değerlendirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm engelli vatandaşlarımızın “Engelliler Gününü” kutluyor, mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir hayat sürmelerini temenni ediyorum.”