Hastane İnşaatı Tekrar Başladı

Hastane İnşaatı Tekrar Başladı

yapımına 2012 yılında başlanılan 200 yataklı Kozan devlet hastanesi yeni bina inşaatı yüklenici firmanın hak edişlerini alamaması nedeni ile ekonomik sıkıntı çektiği ve bu gerekçe ile inşaat durmuş. İdi.

İnşaatın durması ile birlikte yüklenici firmada işçi olarak çalışan işçilerin yanı sıra esnaflarında yüklü miktardaki alacaklarını tahsil edememişlerdi. Gelişen olaylar üzerine devreye giren Ak parti Adana milletvekili ve sağlık komisyonu başkanı Necdet Ünüvar inşaatın tekrar kaldığı yerden devam etmesini yaptığı girişimler ile sağladı.
Geçtiğimiz günlerde ilçemizi ziyaret eden Ünüvar, konuyu yakından takip ettiğini, TOKİ ile görüştüğünü ve yakın zamanda inşaatın yakın bir zamanda 
başlanacağını duyurmuştu. İnşaatın tekrar başlamasın üzerine Kozan devlet hastanesi yönetiminden inşaatın tekrar başladığı yönünde yazılı bir bası bildirisi yayınlandı. Kozan Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Mete Sabri GÜNGÖREN ve İdari Mali İşler Müdürü Çağlar ÇOBAN inşaat alanını ziyaret ederek,  Şantiye Şefinden bilgi aldıkları kaydedildi.  Firma yetkililerinin İnşaatın gerçekleşme oranının %80 olduğu ve yakın bir sürede tamamlanacağı ayrıca donanım planlamasının yapıldığı, gelen ödenekle tıbbi cihazların ihalesine çıkıldığını kaydettikleri ifadelerli kullanıldı.