Hayat Boyu Öğrenme Haftası Kutlamaları Gerçekleştirildi

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Kutlamaları Gerçekleştirildi

Kozan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında çeşitli programlar düzenledi. Üçüncüsü gerçekleştirilen etkinlikler Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nda gerçekleşti.

Programda spor gösterileri yapıldı ve okuma yazma kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Ayrıca Kozan Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye girenler de ödüllendirildi.

Programın açılışında konuşan Kozan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Bünyamin Akbulut, hayat boyu öğrenmenin günümüz eğitim uygulamalarında önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Akbulut, hayat boyu öğrenmenin değişimi, gelişimi ve sürdürülebilirliği temsil ettiğini belirtti. İnsan kaynağının niteliğini artırmanın ve istihdam sağlamanın ekonomik gelişmeyi desteklediği günümüzde, hayat boyu öğrenmenin öneminin daha da arttığını ifade etti. Akbulut, hayat boyu öğrenmenin esnek yapısıyla evde, mahallede, işte, okulda her alanda ve her yaş grubuna ulaşabildiğini ve bireyin ve toplumun mesleki ve sosyal başarısını desteklediğini vurguladı.

Akbulut, mutlu bireyler yetiştirmeyi vizyon edinen bir eğitim kurumu olarak, bireylerin yeni beceriler kazanması, mevcut becerilerini geliştirmesi, sosyalleşmesi ve değişime uyum sağlaması için çeşitli alanlarda kurslar düzenlediğini belirtti. Ayrıca yardım kampanyaları, seminerler, kampanyalar ve kültürel faaliyetler gibi projelerle ilçenin sosyal, kültürel ve sportif yaşamına katkı sağlamaya devam ettiklerini söyledi.

Programın ardından protokol mensupları, kursiyerlerin bir yıl boyunca emek vererek hazırladığı el emeği göz nuru ürünlerin sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Protokol mensupları, kursiyerlerden yapılan ürünler hakkında bilgi aldı.

Kozan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün düzenlediği Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri, katılımcılara yeni beceriler kazandırmanın yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katkı sağlamasıyla da önemli bir rol üstleniyor.