Anahtar Kelimeler: SÖZÜNÜ TUTACAĞIZ”

“İL OLMA SÖZÜNÜ TUTACAĞIZ”

“İL OLMA SÖZÜNÜ TUTACAĞIZ”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Kozan'ın il olması için elinden gelen ne varsa yapmaya hazır olduğunu dile getirdi.

 

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafandan 390 ayrı üreticiye güneş enerjisi paneli ve 400 hayvan üreticisine 1264 torba buzağı büyütme yemi dağıtımı gerçekleştirildi. Şehit Kubilay Parkı’nda gerçekleştirilen programa, Adana milletvekilleri; Orhan Sümer, Ayhan Barut, Müzeyyen Şevkin ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, siyasi parti ilçe başkanları, muhtarlar STK temsilcileri, belediye çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada yapılan konuşmalarda Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 1923-1926 yılları arasında Kozan'ın vilayet olduğunu, geçtiğimiz dönemlerde il başkanı iken genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Kozan'ı il yapma sözü aldığını dile getirdi. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, bu sözü yerine getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Zeydan Karalar, il olmanın avantajlarının da çok büyük olduğunun altını çizdi. Kozan'ın coğrafi olarak Adana'nın en büyük ilçelerinden bir tanesi olduğuna dikkat çeken Zeydan Karalar, “Kozanlı isterse Kozanlı il olmayı talep ederse biz de bunu yapmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Düzenlenen programda katılımcılar konuşma gerçekleştirirken 390 arıcıya 390 adet güneş enerjisi paneli dağıtıldı. Ayrıca 400 hayvan üreticisine 1264 torba buzağı büyütme yemi dağıtımı gerçekleştirildi.

Program üreticilere yapılan dağıtımlarla sona erdi.