Anahtar Kelimeler: MECLİSTE SAĞDUYU HAKİM

İLK MECLİSTE SAĞDUYU HAKİM

İLK MECLİSTE SAĞDUYU HAKİM

31 Mart yerel seçimlerinden sonra YSK tarafından atanan Kazım Özgan başkanlığındaki Belediye Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi.

31 Mart´ta yapılan yerel seçimler sonucunda Cumhur İttifakı Kozan Belediyesi´ne 20 meclis üyesi, Millet İttifakı 6 meclis üyesi ve Saadet Partisi 5 meclis üyesini girdirmişti.

Belediye başkanı Kazım Özgan başkanlığındaki 31 meclis üyesi tam kadro meclis toplantı salonunda ki yerini aldıktan sonra toplantı başladı. Meclis 1 dakikalık saygı duruşu akabinde okunan İstiklal Marşı´nın ardından, okunan Kuranı Kerim ve yapılan dua ile açıldı. YSK nın aldığı karar doğrultusunda Kozan Belediye Başkanı yapılan Kazım Özgan meclisi yaptığı açılış konuşması ile selamladı. Özgan konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

/resimler/2019-4/17/1623452121417.jpg

?HER ŞEY ŞEFFAF OLACAK?

İlk meclis toplantı açılışında konuşan Kazım Özgan konuşmasına, her şeyin şeffaf bir şekilde ortada olacağına, kapalı kapılar ardında hiçbir şeyin olmayacağına vurgu yaparak başladı. ?Kozan için faydalı ne varsa hep birlikte altına imza atacağız? dedi.

BELEDİYE BÜYÜK BORÇ ALTINDA

Geçtiğimiz günlerde yapılan devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, Kozan Belediyesi´nin 53 milyon, imar limited şirketinin 36 milyon borcu olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Kazım Özgan mecliste de aynı cümleleri kurdu. Belediye kurumunun milletin kurumu olduğuna dikkat çeken Kazım Özgan, 2004 yılında 250 milyar borçla aldıkları ve 2014 yılında borçsuz teslim ettikleri imar Limited Şirketi borcunun altından zorda olsa kalkacaklarını ifade etti.

?YENİ İŞLETMELER KURMAK LAZIM?

Dağılcak, SODES, Kozan Kalesi ve Yaverin Konağı gibi işletmelerin daha iyi hizmet verebilmesi için iyileştirilmesinin gerektiğine dikkat çeken Kazım Özgan, yeni işletmelerde kurarak belediye ek gelir sağlanması için el birliğine ihtiyaç olduğunu söyledi. Belediyenin borcunun 52 milyon olduğunu söyleyen Özgan, belediye borcunun altından kalkabileceğiz ancak şirketin durumu içler acısı olmasından dolayı zorluklar yaşanabileceğini dikkat çekti.

Belediye Başkanı Kazım Özgan´ın konuşmasının ardından geçici katip üye seçimi yapıldı.

AK Parti grubu adına Avukat Abdullah Avcı söz aldı. Abdullah Avcı´nın sözleri mecliste dikkatleri çekti.

/resimler/2019-4/17/1628584471306.jpg

AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİ MHP´DEN İSTİFA EDECEK, KENDİ PARTİLERİNE GEÇECEK

AK Parti grubu adına söz alan Avukat Abdullah Avcı yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: ?Çok zorlu geçen ancak centilmence geçtiğini söyleyemeyeceğim bir seçim dönemi sonunda, ne yazık ki milletin iradesi dışında bir tablo ile karşı karşıya kaldık. Oluşan bu tablonun Kozan´ın hayırına olduğunu söylememiz mümkün değildir. Zira, oluşan bu durumdan kamu vicdanı rahatsızdır. Büyük bir oy farkı ile rakibinin gerisinde kalmış bir kişinin, YSK kararı ile başkan seçilmesi kamu vicdanını rahatsız etmiştir. Eminim ki, sandıkta elde edemediği sonucu masada elde etmiş olmak sadece Kozan halkının yüreğinde değil, kendi vicdanına mahkum olmanın acısını hissettirecektir. Sayın Başkan yasal yollarla iş başına gelmiştir. Ama yasal olan her şey helal değildir. AK Parti grubu olarak Kozan´a yararlı olacak her şeyin yanında olacağız. Ancak, kişisel ve kamuyu ilgilendirmeyen konularda yasalardan elde ettiğiniz konuları sonuna kadar kullanacağız. Belediye içerisinde yapılacak herhangi bir yolsuzluğa seçim süresince beraber hareket ettiğimiz Cumhur ittifakı ile geçit vermeyeceğiz. Denetim müessesesini etkin bir şekilde yöneteceğiz? diye konuştu.

AK Parti adına söz alan Abdullah Avcı, Cumhur ittifakı 20 meclis üyesinin 8´inin AK Partili olmasından mütevellit 8 meclis üyesinin İstifa ederek AK Parti´ye geçeceğini, bununla ilgili dilekçeyi de meclis başkanlığına sunduklarını ifade etti.

/resimler/2019-4/17/1630231191738.jpg

MHP grubu adına söz alan MHP meclis üyesi Yusuf Eroğlu´da, özellikle Ağlıboğaz Mahallesi´ndeki imar konusunda takipçi olacaklarını ve bu işin peşini bırakmayacaklarını ifade etti.

?KOZAN´ımız İÇİN VARIZ?

MHP adına söz alan meclis üyesi Yusuf Eroğlu seçimden önce bir takım olumsuzlukların olduğuna dikkat çekerek, o olumsuzlukların unutulduğunu söyledi. ?Kozan için yararlı olan ne varsa biz varız? dedi. Kozan´ın yararına olacak bütün iş ve işlemlerde belediyenin yanında olacaklarını ifade etti. Ayrıca; ?Kazım Bey´in verdiği sözlerin de arkasında olacağız? diyen Eroğlu, ?Ağlıboğaz konusunda verdiğin sözlerle ilgili bunun takipçisi olacağız ve destek vereceğiz? dedi. Kazım Özgan seçim propagandasında Ağlıboğaz Mahallesi´nde yaşanan imar sorununu 1 ay içerisinde çözeceğini ifade etmişti.

/resimler/2019-4/17/1631059630097.jpg

Millet ittifakı adına söz alan Cumhuriyet Halk Partili Ertan Karaoğlu´da meclis açılışında bir konuşma yaptı.

?MUHALEFET GÖREVİNİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ?

Millet ittifakı adına söz alan Ertan Karaoğlu´da meclis açılışında kısa bir konuşma yaptı. Ertan Karaoğlu konuşmasında, 31 Mart yerel seçimlerine Millet İttifakı ile gittiklerini ve mecliste muhalefet görevlerini en iyi şekilde yapacaklarını ifade etti. Mecliste kamu görevi yaptıklarının bilincinde olarak görev yapacaklarını söyleyen Ertan Karaoğlu, hayırlı işler de belediye başkanına destek olacaklarını ancak Kozan´ın hayrına olmayacak işlerde de en büyük muhalefeti yapacaklarını sözlerine ekledi.

Gruplar adına yapılan konuşmaların ardından meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. 1 ve 2. meclis gündemi maddeleri meclisten geçti. 1. maddede görüşülen meclis başkan vekilliği seçimleri kapalı usul yapıldı. Yapılan kapalı usul seçiminde Belediye Başkanı olmadığı zamanlarda meclise başkanlık yapacak olan isimler belirlendi. Yapılan seçim sonucunda, meclis üyelerinin çoğunluğu ile Saffet Sarıca ve Mustafa Kütük meclis başkan vekilliğine seçildi.

Meclis gündeminin 2. maddesinde de meclis katipliğine üye seçimi yapıldı. Cumhur İttifakı´ndan Gamze Ataş ve Selçuk Cengiz meclis katipliğine seçilen isimler oldular.

/resimler/2019-4/17/1631522443498.jpg

Meclis gündemine gelen 12 maddeden ikisi meclisten geçti. Diğer 10 maddenin görüşülmesi için meclis Cuma günü sabah 10.00´da yeniden toplanacak.

Ayrıca, meclis üyesi Hazım Dağlı tarafından gündem dışı olarak meclise önerge verildi. Verilen önergede Ağlıboğaz Mahallesi´ndeki imar sorununun bir an önce çözülmesi için çalışmaların başlatılması gerektiği ifade edildi. Önerge meclisin verdiği kararla gündeme alındı.

Meclis toplantısı sonunda Saadet Partili belediye başkanı Kazım Özgan Belediye Meclis Üyeleri´nin tebriklerini kabul etti.