Anahtar Kelimeler: görüldü

İlk alev görüldü

İlk alev görüldü

2018 yılı Mayıs ayında başlanan doğalgaz alt yapı çalışmalarında 1. etap çalışmaları sona erdi. Doğalgazda ilk çakmak bugün çakıldı.

Kozan'ın uzun yıllardan bu yana beklediği doğalgaz hasreti bugün sona erdi. 2018 yılı mayıs ayında başlanan doğalgaz altyapı çalışmalarında bugüne kadar 50 kilometrelik altyapı çalışması yapıldı. Tufanpaşa, Karacaoğlan, Cumhuriyet ve Türkeli Mahallesi'nde doğalgazın kullanılabileceği kaydedildi. Yapılacak çalışmaların ardından abonelik işlemlerini tamamlayan vatandaşların önümüzdeki haftadan itibaren doğalgazı kullanabilecekleri belirtilirken, Adana milletvekillerinin katılımı ile Işıklı Yol üzerinde doğalgazın ilk ateşi yakıldı.

Düzenlenen törene; AK Parti Adana milletvekilleri Tamer Dağlı, Ahmet Zenbilci, Abdullah Doğru, Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Kozan Belediye Başkan Yardımcıları Süleyman Şenoğul, Arif Dağlı, Adem Saygıcak ve Ruhi Gül, Aksagaz Adana Bölge Müdürü Tufan Duman,

siyasi parti başkanları, oda başkanları, STK temsilcileri, muhtarlar, kurum müdürleri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kozan’da yapılan çalışmalarda yaklaşık 50 kilometrelik doğalgaz altyapısının tamamlandığını ifade ederek, bugüne kadar toplamda 9 milyonluk yatırımın yapıldığını kaydeden Aksagaz Bölge Müdürü Tufan Duman, doğalgaz çalışmalarında 1. etap çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Duman yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Varsaklar Mahallesi'nde 19 milyon metreküp şehir giriş istasyonu, yine aynı mahallede 5 milyon metreküp bölge dağıtım istasyonu gerçekleştirerek yaklaşık olarak 1350 bina ve 8600 konuta gaz arzı sağlayacak şekilde şebekeyi sağlamış durumdayız. Yatırımların maliyeti 9 milyon civarındadır. Çalışmalar hızlı bir şekilde sürdürülecek olup, vatandaşlardan gelecek talepler doğrultusunda 2020 yılı planını da oluşturacağız. İmam Hatip Sokakta abone alım işlemlerine başlandı. Şu anda 650 doğalgaz aboneliği yaptırmış vatandaşımız bulunmaktadır. Proje alımına bu hafta itibari ile başladık. Abonelik işlemlerini tamamlayan ve tesisatlarını yaptıran vatandaşlar önümüzdeki haftadan itibaren doğalgaz kullanmaya başlayacaklar. Doğalgaz sadece ısınmada kullanılan bir yakıt değildir. Su ısıtma ve ocakta da doğalgaz kullanılıyor. Dar gelirli vatandaşlarımız için kampanya başlattık. Sadece ocakta kullanılacak doğalgaz tesisat altyapısı için ayda 100 lira taksitle vatandaşlarımız doğalgaz fırsatından yararlanabilecek” diye konuştu.

AK Partili vekillerin ve protokol mensuplarının katılımı ile doğalgazın meşale ateşi yakıldı.