Anahtar Kelimeler: Internetin zararları anlatılıyor

Internetin zararları anlatılıyor

Internetin zararları anlatılıyor

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinde görevli polisler, öğrencilere internet üzerinden gelebilecek tehlikeler ile ilgili olarak seminer vermeye devam ediyor.

2019-2020 eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte toplum destekli polisler “Güvenli Okul, Güvenli Eğitim ve Güvenli İnternet ile Daha Güzel Yarınlara” isimli proje ile öğrencilere internet üzerinden gelebilecek tehlikelere karşı yapılması gerekenler hakkında bilgiler veriliyor.

Yusuf Baysal Anadolu Lisesi Kız Öğrenci Pansiyonu’nda toplam 170 öğrenciye; 2019-2020 eğitim öğretim döneminde lise öğrencileri ve öğrenci velilerine, bilişim teknolojilerini kullanmak suretiyle, internet ve sosyal paylaşım sitelerinde şantaj, küfür, tehdit, hakaret, haksızlık, dolandırıcılık, halkı paniğe sürükleyecek paylaşımların yapılması ve vb. konularda vatandaşlara maddi ve manevi zarar veren kötü niyetli şahıslardan ve suç örgütlerinden korumak amacıyla, bireyin sahip olduğu öğrenim, yaş ve kültür seviyesine göre internet üzerinde güvenliklerini nasıl sağlayacakları, sosyal paylaşım sitelerinde dikkat etmeleri gereken kurallar ve mağdur olduklarında yapılması gereken hukuki hakları yazılı ve görsel olarak anlatıldı.

Ayrıca, okul güvenliği başta olmak üzere öğrenci ve velilerin talep ve istekleri dikkate alınarak güvenli bir eğitim ve öğretimin yapılabilmesi için gerekli düzenlemeler yapılması, yarınlara umutla bakalabilmesi amacıyla hazırlanan “Güvenli Okul, Güvenli Eğitim ve Güvenli İnternetle Daha Güzel Yarınlara” isimli proje kapsamında seminerler verilmeye devam edilecek.

Polislerden aldıkları bilgiler doğrultusunda, internet üzerinde daha dikkatli olacaklarını ifade eden çocuklar; “Zamanımızın bir kısmını internete ayırıyoruz. Internette dolaşırken nelerle karşılaşabileceğimizi az çok tahmin ediyoruz. Ancak, polislerin bize anlattıklarını dikkate alarak internette dolaşırken daha dikkatli olmaya çalışıyoruz” dediler.