Anahtar Kelimeler: İŞKUR arka bahçesi

İŞKUR, AKP´nin arka bahçesi mi?

İŞKUR, AKP´nin arka bahçesi mi?

Türkiye´de istihdam sayısını yükseltmek amacıyla İŞKUR belli aralıklarla kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak üzere işçi alımı gerçekleştiriyor. Bu alımların adaletli olup olmadığını kamuoyuna soruyoruz.

Okulların açılmasıyla birlikte Kozan İŞKUR binası önünde bekleyen işsiz sayısı da her geçen gün artıyor. Vatandaşlar, İŞKUR kapısında bir umutla beklerken kendi aralarında da şunları konuşuyorlar:

?AK Parti´ye üye olmazsak işe giremeyiz. AK Parti´de bir tanıdığımız yoksa işe giremeyiz. Hadi gidelim. Kayıt olalım. Yoksa kurum ve kuruluşlara gidecek listede bizim isimlerimiz olmaz?

Bu muhabbet İŞKUR kapısı önünde ekmek parasını kazanmak isteyen vatandaşlar arasında konuşuluyor. Bazı kurumlarda işçi alımı ile ilgili olarak; ?Hala, AK Parti´den liste gelmedi. Nasıl alınacak bilmiyoruz?? gibi ifadelerin kullanıldığı öne sürülüyor. ?AKP´liysen İşe girersin, AKP´li değilsen işe giremezsin? zihniyeti insanları gerçekten derinden üzüyor. İllaki AKP´li mi olmak lazım? Geçici süreyle çalışmak için, evinde eşine çoluğuna çocuğuna ekmek parası götürmek isteyen vatandaş, illaki siyasi düşünce olarak sizin düşüncelerinize sahip mi olmalı? Üye sayısını arttırabilmek için böyle girişimler yapmak sizleri mutlu ediyor. Bu mutluluk kendi kendinizi kandırmaktan başka bir şey değildir.

Gerçek anlamıyla AKP ve partinin ideolojisine inanmış insanlarla yol katetmek mi güzel, yoksa sadece ekmek parasını kazanmak isteyen vatandaşların gelip partiye üye olmaları ile yol katetmek mi güzel?

Yapılan en son 31 Mart yerel seçimlerinde iki partinin toplam oyu, sadece AKP´nin geçmiş yıllarda aldığı oya ulaştı. Bunun muhasebesini yapmak çok kolay. Partiye gönül vermiş insanların kaydını yapmak, üyeliklerini sağlamak doğru olandır. Zorlama ile, baskı ile, iş vaadiyle üye kayıtları sadece ama sadece kağıt üzerindeki mutluluğu arttırır.

İŞKUR kapısında iş bekleyenlerin, umut bekleyenlerin hakkını teslim edin. Aksi takdirde bunun vebali çok ağır olur. Hem Allah katında, hem de insanların vicdanında. Bu düzen değişmeli. Bu sistem bu şekilde yürümemeli.

2019 yılı içerisinde Türkiye genelinde başlatılan istihdam seferberliğinde 2,5 milyon İşsiz insan iş sahibi olacaktı. Yerel anlamda, Kozan´da da birtakım girişimler yapılmıştı. Şimdi soruyoruz:

?Bu girişimi yapan yetkililer, kurumlar. Kozan´da istihdam seferberliği adı altında kaç kişiyi istihdam ettiniz? Hadi cevap verin. Kamuoyu sizden cevap bekliyor.