Anahtar Kelimeler: İşte Adana Adayları

İşte Adana Adayları

İşte Adana Adayları

24 Haziran´da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için partilerin aday listeleri YSK tarafından resmiyeti kazandırılarak açıklandı. AK Parti´den Tamer Dağlı 2. sırada, MHP´den Cahit Öztok 3 sıradan, Saadet Partisi´nden Süleyman Şe

24 Haziran´da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için partilerin aday listeleri YSK tarafından resmiyeti kazandırılarak açıklandı. AK Parti´den Tamer Dağlı 2. sırada, MHP´den Cahit Öztok 3 sıradan, Saadet Partisi´nden Süleyman Şenoğul, İyi Parti´den Nihal Ağca 4. Sıradan, Hamza Gültekin 10. sıradan, CHP´den ise Mustafa Kemal Özkan 8. sıradan listede yer aldı.

24 Haziran´da yapılacak olan seçimlerle ilgili partilerin Adana Milletvekili adayları belli oldu. AK Parti haricinde hiçbir parti seçilebilecek yerden Kozan ve bölgesini temsil edecek aday göstermedi.

27. Dönem milletvekilliği aday adayları çalışmalarını sürdürerek milletvekili olmak için çalışmalar yaptılar. Parti Genel merkezleri aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu´na teslim etti. Listeler YSK´ya teslim edildikten sonra Adana´yı temsil edecek milletvekili aday listeleri de belli oldu.

TAMER DAĞLI 2. SIRADA

26. dönemde adana Adana milletvekili seçilen Tamer Dağlı, 27. Dönem için AK Parti´nin 2. sırasında yer aldı. AK Parti Adana Milletvekili aday listesinin 1. sırasına eski Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu getirildi. AK Parti´nin listesi ise şu şekilde; 1. Jülide Sarıeroğlu, 2. Tamer Dağlı, 3. Mehmet Şükrü Erdinç, 4. Ahmet Zembilci, 5. Abdullah Doğru, 6. Sevil Can, 7. Muhammed Aksoy, 8. Samir Altunkaynak, 9. Ramazan Çırak, 10. Erol Kahraman, 11. Reşan Arlıer, 12. Necip Fazıl Cengil, 13. Mehmet Gazioğlu,

14. Muhammed Zeki Aç, 15. Zekeriya Yıldızoğlu. AK Parti´nin listesi İşte bu şekilde.

 CHP´NİN MEVCUT MİLLETVEKİLLERİNİN HİÇBİRİ LİSTEYE GİREMEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi listeleri belirlerken mevcut milletvekillerinden hiçbirini listeye koymadılar. Ayrıca Adana´nın kuzey ilçelerini temsil edecek seçilebilecek yerden de hiç kimse listede yok. Cumhuriyet Halk Partisi´nin listesi ise şu şekilde; 1. Ayhan Barut, 2. Orhan Sümer, 3. Müzeyyen Şevkin, 4. Burhanettin Bulut, 5. Oya Tekin, 6. Osman Berke Duyan, 7. Mehmet Sabahşen, 8. Mustafa Kemal Özkan, 9. Bülent Öğrü, 10. Gökçe Pişkin, 11 Berfu Salıcı Yakıt, 12. Sıdıka Halıcıoğlu, 13. Onur Akpınar, 14. Özgür Ulaş Ilgın, 15. Güven Boğa.

SAADET PARTİSİ´NDEN SÜLEYMAN ŞENOĞUL 4. SIRADA

Saadet Partisi´ne genel başkan seçilerek Saadet Partisi´ne hareket getiren Temel Karamollaoğlu ile birlikte Saadet Partisi de 27. dönem milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için büyük bir yarışa girdi. Saadet Partisi´nin 4. sıra milletvekili adayı Süleyman Şenoğul´da Kozan´ın sevilen insanlarından biri. Saadet Partisi´nin Adana Milletvekili listesi ise şu şekilde oluştu; 1. Muhammet Çelebi Keyhıdır, 2. Ahmet Beyaz, 3 Ayşe Topal, 4. Süleyman Şenoğul, 5. İbrahim Şahin, 6. Mustafa Çekilarız, 7. Cuma Şahin, 8. Yasemin Kapukaya, 9. Selim Bilgen, 10. Abdullah Kaya, 11. İbrahim Kara, 12. Cengiz Kayadan, 13. Oğuz Güçük 14. Abdullah Ümmetoğlu, 15. Uğur Murat Buğday.

MHP´DE CAHİT ÖZTOK 3. SIRADA

 AK Parti ile birlikte Cumhur ittifakı yapan Milliyetçi Hareket Partisi Adana milletvekili listesinin 3. sırasında Kozan2ın önde gelen işadamlarından Cahit Öztok bulunuyor. Milliyetçi Hareket Partisi´nin listesi geçtiğimiz günlerde yayınlanmıştı. Milliyetçi Hareket Partisi adana milletvekili listesi ise şu şekilde; 1. Muharrem Varlı, 2. Ayşe Sibel Ersoy, 3. Cahit Öztok, 4. Yusuf Baş, 5. Mustafa İzgioğlu, 6. Çağrı Şahin, 7. Firdevs Cingözler, 8. Yeşim Akkaş, 9. Arzu Büyüknacar. 10. Diren Özgül, 11. Aziz Sökmen, 12. Mehmet Şahin, 13. Neslihan Gök, 14. Mustafa Eren, 15.Hasan Çalış.

 

IYİ PARTİ´DE SEÇİLEBİLECEK YERDEN Meral Akşener´in Partisi İyi Parti´de ise Kozan İlçe Başkanı iken İstifa ederek milletvekili aday adayı olan Hamza Gültekin 10. Sırada yer aldı. Kozanlı olduğu belirtilen Nihal Ağca ise İyi Parti listesinin 4 sırasında. iyi Parti´nin seçimlere girmesi için Cumhuriyet Halk Partisi 15 milletvekillini İyi Parti´ye transfer etmişti. Hem Cumhuriyet Halk Partisi´nden hem de İyi Parti´den seçilebilecek bir yerde adayın olmaması da tabanda üzüntüye neden oldu. iyi Parti´nin Adana milletvekili listesi ise şu şekilde; 1. İsmail Koncuk, 2. Mehmet Metanet Çulhaoğlu, 3. Ali Aydın, 4. Nihal Ağca, 5. Recai Mercimek, 6. Sinem Uludamar, 7. Mehmet Sertaç Durak, 8. Vedat Sabancı, 9. Eren Özer, 10. Hamza Gültekin, 11. Şule Tüdeş, 12. Ercan Atalay, 13. Ali Kabaklı, 14. Sibel Çakmak, 15. İlker Kılınç.

CEZMİ GÜRLEN 5. SIRADAN ADAY GÖSTERİLDİ

Vatan Partisi Kozan İlçe Başkanı olan Cezmi Gürlen, Vatan Partisi´nin listesine 5. sıradan girdi.