İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ’NÜN 103. YILI KUTLANDI

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ’NÜN 103. YILI KUTLANDI

İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıl dönümü, Kozan'da coşkuyla kutlandı.

Ramazanoğlu Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından düzenlenen program, Kozan Sosyal Hizmet Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Sönmez, kurum müdürleri, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, belediye başkan adayları ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen programa saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı.

Ramazanoğlu Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Olcay Arık, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Arık, İstiklal Marşı'nın Türk milletinin bağımsızlık aşkını ve kahramanlığını destanlaştıran bir yapıt olduğunu vurguladı. Marşın milli birlik ve beraberliğin simgesi olduğunu belirten Arık, Mehmet Akif Ersoy'un bu eserinin milletin ortak duygularına tercüman olduğunu ifade etti.

Programda ayrıca İstiklal Marşı'nın yazılma süreci tiyatro gösterisiyle sahnelendi ve marşın neden yazıldığı ve kabul edildiği konusunda bilgi verildi. Öğrenciler tarafından yapılan oratoryo gösterisiyle de İstiklal Marşı'nın önemi vurgulandı.

Programın sonunda, İstiklal Marşı'nı en iyi okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi.