Anahtar Kelimeler: İTİRAZ REDDEDİLDİ

İTİRAZ REDDEDİLDİ

İTİRAZ REDDEDİLDİ

İTİRAZ REDDEDİLDİ

31 Mart´ta yapılan yerel seçimlerde kesin olmayan sonuçlara göre Kozan Belediye Başkanı seçilen Nihat Atlı için Saadet Partisi, ?Belediye Başkanı seçilme yeterlilik şartlarını taşımadığı? gerekçesiyle İlçe Seçim Kurulu´na İtiraz dilekçesi vermişti. İlçe Seçim Kurulu o dilekçeyi inceledi ve gereken kararı verdi. İtirazın reddine karar verildi.

Nihat Atlı´nın Belediye Başkanlığı kesinleşti. 31 Mart´ta yapılan yerel seçimlerden sonra Saadet Partisi İlçe Seçim Kurulu´na Nihat Atlı´nın Belediye Başkanı seçilme yeterliliği şartlarına uymadığı gerekçesiyle İlçe Seçim Kurulu´na İtiraz dilekçesi verdi. Salı günü sabah saatlerinde alınan dilekçe İlçe Seçim Kurulu tarafından incelendi. Nihai karar da akşam saatlerinde çıktı. 7 kişiden oluşan komisyonda 4/3 itirazın reddine karar verildi.

İlçe Seçim Kurulu tarafından verilen kararda şu ifadelere yer verildi:

?Mahalli idareler ile Mahalle Muhtarlıkları ile İhtiyar Heyeti Seçimi hakkındaki kanunun atıf yapması neticesinde Belediye Başkanı seçilme yeterlilik şartları 2839 sayılı kanunun 11. maddesinde belirtilmiştir. Heyetimizde itiraz edilen adayın dosyası incelenmiş, 2839 sayılı kanunun 11. maddesindeki hususlar ayrı ayrı değerlendirilmiştir. Değerlendirme neticesinde İtiraz edilen adayın 2839 sayılı kanunun 11. Maddesinde belirtilen şartları taşıdığı anlaşılmıştır. Belediye Başkanı seçilmesinde engel bir hal olmadığı görülmüştür. Tüm bu hususlar ve İtiraz edilen adayın dosyası bir bütün olarak incelendiğinde itirazın reddine karar verilmesi gerektiği sonuç ve kanısına varılmakla, itirazın reddine?şeklinde karar verildi.

Ayrıca karara karşı iki gün içerisinde İl Seçim Kurulu nezdinde itiraz yolunun açık olduğu da bildirildi.

İlçe Seçim Kurulu´nun verdiği karar neticesinde Cumhur ittifakı Adayı Milliyetçi Hareket Partili Nihat Atlı´nın 2019-2024 yılları arasında Kozan Belediye Başkanlığı yapmasında hiçbir sakınca olmadığı ifade edildi.

Mazbata töreni yapılacak olan çalışmaların ardından Pazartesi günü yapılması bekleniyor.

Verilen kararın ardından AK Parti Kozan İlçe Başkanı ve MHP Kozan İlçe Başkanı Ali Tetik ortak bir açıklama yaptılar. Yusuf Bilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

?Seçim sonuçları açıklandıktan sonra Saadet Partisi tarafından yapılan bir itiraz vardı. Bu itiraz bugün itibariyle karara bağlandı. Yapılan itiraz reddedildi? dedi.

MHP Kozan İlçe Başkanı Ali Tetik´te YSK´ nın verdiği karara saygı duyduklarını ifade etti.

Iyi Parti Kozan ilçe Teşkilatı tarafından da mennu hakları ile ilgili olarak İlçe Seçim Kurulu´na İtiraz dilekçesi verildi.

Ancak itiraz süresi Salı günü saat 15.00 itibariyle tamamlandı için itiraz dilekçesi kabul edilmedi. İyi Parti dilekçeyi 04.04.2019 tarihinde sabah saatlerinde verdi. İlçe Seçim Kurulu dilekçenin reddine karar verdi.