Anahtar Kelimeler: KADİRLİ KOZAN

KADİRLİ İN, KOZAN OUT

KADİRLİ İN, KOZAN OUT

Sumbas Kadirli arasındaki yolun yapılması için ivedi bir şekilde kamulaştırma yapılması Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Resmi Gazete’de yayınlandı.

Kozan Kadirli karayolu Çukurköprü kavşağına kadar bulunan bölüm genişletme çalışmaları yapılacağı iddiası ile bir süredir yapılmayı bekliyor. Ancak, Osmaniye milletvekilleri bu konuda daha baskın geldi. Sumbas Kadirli karayolu üzerinde yapılması planlanan yol genişletme çalışmaları nedeniyle karayolları Genel Müdürlüğü'nün yola gidecek arazilerde ivedi bir şekilde kamulaştırma yapılması yönünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile kararname yayınlandı.

Yayınlanan kararnamede; "

Kadirli-Sumbas II Yolu (Km: 0+000.00-9+653.54) ve kavşak bağlantı yolu projeleri kapsamında proje güzergahına rastlayan kesimlerde araziye girilebilmesi ve yol yapım çalışmalarının tamamlanabilmesi amacıyla ekli kroki ile listede güzergah, bulunduğu yer ve ada/parsel numaralan gösterilen taşınmazlar ile üzerlerindeki müştemilatın Karayolları Genel Müdürlüğü tarafindan acele kamulaştırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesi gereğince karar verilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

Osmaniye milletvekilleri kendi seçim bölgelerinde yapılacak olan yatırım çalışmaları ile ilgili olarak sürekli devlet kapılarını aşındırırken, Adana milletvekilleri bu konuda maalesef sınıfta kalıyor. Geçtiğimiz aylarda birçok trafik kazasının meydana geldiği, insanların hayatlarını kaybettiği yol ile ilgili olarak genişletme çalışmalarının yapılacağı sürekli iktidar tarafından dile getirildi. Ancak, bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmaması kamulaştırma çalışmalarında bazı engellerin ortaya çıkması işin ciddiyetini maalesef revize ediyor.

Yayınlanan kararname ile birlikte Kadirli istikametine doğru yapılacak yol genişletme çalışmalarında arazilerin, evlerin yıkılması gerekiyor. Bununla ilgili kamulaştırma çalışmalarının yapılması gerekiyor. Kamulaştırma çalışmalarının ivedi bir şekilde yapılması yönünde yayınlanan kararname ile birlikte vatandaşlar da milletvekillerine çağrıda bulunuyor.

Vatandaşlar; "Sayın Adana milletvekilleri. Kozan Kadirli karayolu genişletilmeyi bekliyor. Osmaniye milletvekilleri çalışırken siz ne yapıyorsunuz? Sizin göreviniz vatandaşa hizmet etmek değil mi? Sizler neden devlet kapılarını aşındırarak kamulaştırma çalışmalarını hızlandırmıyorsunuz?”diyerek tepkilerini dile getirdiler.

İnsanların ölmemesi, yaralanmaması ve maddi kayba uğramaması için Kozan Kadirli karayolu üzerinde bulunan arsaların veya evlerin kamulaştırılması gerekiyor. Bazı arsa sahiplerinin bu konuya karşı çıktığı iddia edilirken, Kadirli tarafında yaşanan önemli gelişmelere istinaden Kozan tarafında maalesef herhangi bir adım atılmadığı görülüyor. Bu konunun kamuoyu adına tekrar gündeme gelmesi için gazetecilik prensipleri gereği bir kez daha çağrıda bulunuyoruz

 “Lütfen, görevinizi yapın”