KAR MERKEZE SEVİNÇ KIRSALA ÇİLE GETİRİYOR

KAR MERKEZE SEVİNÇ KIRSALA ÇİLE GETİRİYOR

Kış aylarının gelmesi ile birlikte merkezde yaşayan kişiler kar yağışlarını sevinçle karşılarken kırsalda yaşayan insanlar karın çilesini ve mahkumiyetini çekiyorlar.

Kar´ın ani bastırması nedeni ile hastaneye ulaştırılamayan 75 yaşındaki yaşlı amcaya tam 4 saat süren mücadelenin ardından ulaşıldı.

Kozan´a bağlı Kapıkaya Köyüne aralıksız yağan kar mahalenin yollarını ulaşıma kapattı.  Kapıkaya Mahallesinde yaşayan Hasan Kaplan isimli yaşlı adam aniden karın ağrısı şikayeti ile rahatsızlandı. Bir süre yolun açılmasını bekleyen Kaplan´ın yakınları kar´ın şiddetini artırmasından dolayı 112 Acil Servisinden yardım istediler. Hastaya ulaşmak için yola çıkan 112 Acil Servisi ekipleri köye ulaşamadan yolda mahsur kaldılar. Olay Kozan Belediyesi karla mücadele ekiplerine bildirilmesi üzerine ilk olarak 112 Acil Servisi ekibinin aracı ve görevli personel kar esaretinden  kurtarıldı. Ardından ise belediye ekiplerince yapılan 4 saatlik yoğun ve yorucu bir çalışmanın ardından Hasan Kaplan´a ulaşıldı. İlk tedavisi Kapıkaya Mahallesinde bulunan evinde yapılan hasta daha sonra Kozan Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Hastanın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, bölgede aralıklar ile kar yağışının devam ettiği ve Kozan Belediyesine bağlı karla mücadele ekiplerinin aralıksız çalıştığı öğrenildi.