Anahtar Kelimeler: Karanebili kazma

Karanebili´de ilk kazma

Karanebili´de ilk kazma

Kozan´a yaklaşık 25 kilometrelik uzaklıkta bulunan Karanebili Mahallesi´nde yol yapım çalışmaları devam ediyor.

Kozan Ekspres Gazetesi´nin haftalar öncesinde ?Karanebili´de bir yol hikayesi? başlığı altında haberleştirdiği Karanebili Mahallesi´nin yolları yapılmaya başlandı. Köylüler, uzun yıllardan bu yana mahallelerine giden yolda herhangi bir çalışma yapılmadığını, yollarının yapılmasını Kozan Ekspres Gazetesi aracılığı ile yetkililere duyurmuşlardı. Ekipler Karanebili Mahallesi´ne giden yol güzergahında bulunan bazı noktalara büz yerleştirmesi ve yol yapım çalışması gerçekleştiriyor.

Özellikle, yağmurlu havalarda göçen yolların tamiratları gerçekleştiriliyor. Köylüler, kış gelmeden mahallelerine giden yolda başlatılan çalışmalardan dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler. Yolların genişleterek daha verimli ve uzun ömürlü yapılması için de belediyelerden talepte bulundular.

Karanebili Mahallesi savruk suyunun çıktığı gözün bulunduğu mahalle. Bu konumu itibariyle de önemli bir yere sahip. İçerisinde barındırdığı doğal güzellikler ise Karanebili Mahallesi´ni Cazibe merkezi haline getirebilecek potansiyelde.

Yapılan yol çalışmalarının ardından mahalle sakinleri yetiştirdikleri ürünleri daha kolay bir şekilde satma imkanı bulabilecekler. Köylüler yol yapımında emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

/resimler/2019-9/28/1316527833396.jpg