KARAVELİOĞLU, 'İSTİKLAL MARŞI BAĞIMSIZLIĞIMIZIN BELGESİ CUMHURİYETİN DESTANIDIR'

KARAVELİOĞLU,

Atatürkçü Düşünce Derneği Kozan Şube Başkanı Nezih Karavelioğlu, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı.

Cumartesi günü yapılan kongre sonucunda Atatürkçü Düşünce Derneği Kozan şube Başkanlığı'na seçilen Nezih Karavelioğlu, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yayımladı. Karavelioğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Ulusal Marş  olarak kabul edilişinin 102. Yıldönümünde başta büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Kurtuluş savaşının tüm kahramanlarını ve  kıymetli  milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u saygı ve minnet duygularımız ile anıyoruz.
11 ilimizi etkileyen deprem nedeniyle ülkemizde ve bölgemizde zor koşullar yaşanmaktadır. Bu afet günlerinde hepimize düşen ulusal görev geçmişte bu toprakları vatan yapmak için gösterilen çabaları ,o zor zamanları anlama   ve yaşananların öneminin bilincine vararak atalarımızın emaneti olan yurt topraklarına sahip çıkma ,Cumhuriyetimizin tüm kazanımlarına sahip çıkma ve korumak olmalıdır.
Toplumumuzu bir arada tutan ulusal değerleri ve özelliklerimizi en güzel anlatan   bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşımızın kabul yıldönümünü tekrar kutluyorum."