Kaymakam Abdulhamit Bayram, fidan dağıtımı programına katıldı

Kaymakam Abdulhamit Bayram, fidan dağıtımı programına katıldı

Kaymakam Abdulhamit Bayram fidan dağıtımı programına katıldı

 

Tufanbeyli Kaymakamı Abdulhamit Bayram, Tufanbeyli Tarım ve Orman Müdürü Saffet Giray ve çiftçilerin katılımıyla Tarım Arazilerinin Etkinleştirilmesi Projesinin Çukurova da Turfanda Nohut Alt Projesi kapsamında Tufanbeyli’de 140 üreticiye Tufanbeyli ilçe Tarım Müdürlüğü tarafından 19670 kg Nohut Tohumluğu dağıtımı yapıldı.

 

Proje sayesinde bölgede yaklaşık 1960 dekar alanda daha Nohut tarımı yapılacak. Projenin bölgeye gayri safi hasılasına yaklaşık 5.400,000 tl katkı sağlaması beklenmektedir.

 

Tarım Arazilerinin Etkinleştirilmesi Projesinin Katma değeri yüksek meyve üretimi Alt Projesi kapsamında Tufanbeyli’de 2 üreticiye Tufanbeyli ilçe Tarım Müdürlüğü tarafından 550 adet badem fidanı dağıtımı yapıldı. Proje sayesinde bölgede yaklaşık 15 da alanda daha Kapama Meyve Bahçesi kurulumu yapılacak. Projenin bölgeye gayri safi hasılasına yaklaşık 1.500,000 tl katkı sağlaması beklenmektedir.

 

Kaymakam Bayram “Çiftçilerimiz üretime devam ettikçe, çiftçilerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Çiftçilerimiz fidanlara bakım konusunda gayret göstereceğine inanıyorum. Kendilerine fidanların hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyorum” dedi.