Anahtar Kelimeler: Kazım Özgan açıklama

Kazım Özgan´dan açıklama var

Kazım Özgan´dan açıklama var

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu´nun Kozan ziyareti ile ilgili olarak gazetemizin ?Sessiz sedasız ziyaret? başlıklı haberi ile ilgili olarak açıklama yaptı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partili belediye başkanları ile istişare toplantısını Kozan´da gerçekleştirdi. Önceden planlanan programa göre; Hoşkadem Camii, Aşağı-Yukarı Çarşı ziyaretleri ve Kozan Belediye Sineması´nda düzenlenecek toplantı bulunuyordu. Ancak, bunlar yapılan program değişikliği ile iptal edildi. Bunun sebebininde işten çıkartılan işçilerin protesto yapacağı iddiaları olduğu kaydedildi.

 Kozan Ekspres Gazetesi´nin ?Sessiz sedasız ziyaret? başlıklı haberine istinaden Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan açıklama yaptı. Özgan açıklamasında, düzenlenen programın siyasi bir program olmadığını belirterek, yapılan değişikliklerin kendisinin değil, genel merkez koruma biriminin ve özel kalem müdürlüğünün yaptığı değişiklikler olduğunu kaydetti. Hoşkadem Camii ve Aşağı Yukarı Çarşı ziyaretleri programının iptal olmadığını, Genel Başkan Temel Karamollaoğl´nun araçla buraları gezdiğini sözlerine ekledi.

?SİYASİ BİR PROGRAM DEĞİLDİ?

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, hazırlanan programın yaklaşık 1,5-2 ay önce hazırlandığına dikkat çekti. Özgan, bu toplantının Saadet Partisi´nin 1989´dan bu yana yaptığı ?Belediye başkanları ile istişare toplantısı? olduğunu söyleyerek, bu yapılan toplantıda halkla buluşma toplantısının olmadığını kaydetti. Özgan; ?Bu tür programlara genel başkan aynı gün gelir ve aynı gün içerisinde toplantının yapıldığı yerden ayrılır? ifadelerini kullanarak; ?Ben kişisel gayret ve çabalarımla programı iki güne aldırdım. Genel başkanımıza ve beraberinde gelen belediye başkan arkadaşlarımıza Kozan´ın tarihi ve doğal güzelliklerini göstermek amacıyla bir dizi program oluşturduk. Yaptığımız bu program sadece bizim olurumuzla gerçekleşmiyor. Program, genel merkezin özel kalem müdürlüğü insiyatifi ile oluyor? diye konuştu. Kazım Özgan, Kozan Belediye Sineması´nda düzenlenecek olan toplantının genel merkez tarafından iptal edildiğini kaydetti. Genel Merkezin; ?Halkla buluşma toplantısı değil, o nedenle böyle bir toplantı düzenlemeye gerek yok? dediğini söyleyen Özgan, bu iptal programına kendilerinin dahil olmadığını sözlerine ekledi.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU DAHA ÖNCE HOŞKADEM CAMİİ´NE GELMİŞ

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan yaptığı açıklamasında, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu´nun daha önce Kozan´a geldiğini, hatta Hoşkadem Camii´ni gezdiğini de söyledi. Kılınacak cuma namazı programının da danışmanları ve özel kalem müdürlüğü tarafından belirlendiğini ifade etti. Özgan, daha çok vatandaşla ve halkla iç içe gelebilmesi için genel başkanın Hoca Ahmet Yesevi Camii´nde cuma namazı kıldığını ifade etti.

AŞAĞI-YUKARI ÇARŞI GEZİLDİ

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu´nun Perşembe akşamı Kozan´a geldiğini, Yapıcı Konağı´nda konakladığını ifade etti. Sabah Yapıcı Konağı´ndan ayrılan genel başkanın Mustafa Kemal Sokak, Yiğenoğlu Sokak, Aşağı Çarşı ve Yukarı Çarşı´yı araçla gezdiğini söyledi. Buradaki programın iptal edilmediğinin altını çizdi.

?Protesto iddiasından haberimiz vardı?

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, toplantı öncesinde yapılacak ziyaretler esnasında protesto olabileceğini duyduklarını, ancak yapılacak böyle bir protestodan zül duymayacağını da sözlerine ekledi. Özgan; ?Ulusal basına çıkma adına yapılacak girişim iddiasıydı. Kozan´ın adı son 2 yıldan bu yana güzel bir haberle anılmadı. Böyle bir protesto yapılsa üzerime alınmazdım. Tesadüfen de olsa böyle bir şey yaşanmadığına ayrıca mutluyum? dedi. ?Başkanımız Kozan´daki yerleri gezerken vatandaşlarla bir araya geldi? diyen Kazım Özgan, Kozan´a gelen belediye başkanları ile de İmar Limited Şirketi´nin ürettiği ürünler ile ilgili olarak ticari anlaşmalar yaptıklarını söyledi.