Anahtar Kelimeler: Kendi binalarına kavuştular

Kendi binalarına kavuştular

Kendi binalarına kavuştular

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Kozan Beyazay Derneği kendi binasına kavuştu.

Kozan Beyazay Derneği Başkanı Ahmet Ünal kendilerine ait bina sahibi olmak için çalışma yaptı. Yapılan çalışmalarda Kozan'ın önde gelen ailelerinden Üstün ailesi ile irtibata geçen Dernek Başkanı Ahmet Ünal ailenin Kozan'daki engelliler yararına kendi binalarını bağışlayabileceklerini öğrendi. Üstüm ailesinin destekleriyle kendi binasına kavuşan Beyazay Derneği Kozan Şubesi’nin yeni bina açılışı da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde geniş bir katılım ile gerçekleştirildi.

Açılışa; Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, engelli vatandaşlar ve aileleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılış öncesinde konuşma gerçekleştiren Beyazay Derneği Kozan Şube Başkanı Ahmet Ünal, binanın kendilerine bağışlanmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, bağışı gerçekleştiren Üstün ailesinin bütün bireylerine ayrı ayrı teşekkür etti. Kozan nüfusunun yaklaşık %10'unun engelli vatandaşlardan oluştuğuna dikkat çeken Ahmet Ünal, engellilerin her türlü ihtiyacının karşılanması için mücadele etmeye devam edeceklerini kaydetti.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam ise, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Kozan'daki engelli vatandaşların kendi binalarına kavuşmasından dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Kaymakam Şafak Gürçam, herkesin birer engelli adayı olduğuna dikkat çekerek, engelli vatandaşların toplumsal hayatta zorluk çekmemesi için yerel yönetimlerinde gerekli önlemleri alması gerektiğinin altını çizdi. Kaymakamlık olarak, Kozan'daki engelli vatandaşların her türlü ihtiyacının karşılanmasında yardımcı olduklarını söyleyen Kaymakam Şafak Gürçam, Ahmet Ünal ve yönetimine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, 2004 yılında ilk belediye başkanı seçildiğinde Kozan'daki kaldırımları, parkları engelli vatandaşların kullanabileceği şekle getirdiklerine dikkat çekerek, engelli vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanmasında belediye olarak üzerlerine ne düşüyorsa yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Kur'an-I Kerim okunarak dua edildi. Açılış kurdelesi kesildikten sonra Kaymakamı Şafak Gürçam ve beraberindekiler dernek binasını gezerek başkan Ahmet Ünal'dan bilgi aldılar.

Kozan Beyazay Derneği Başkanı Ahmet Ünal binanın bağışlamasında emeği geçen Üstün ailesinin mirasçılarına da bir plaket takdiminde bulundu.