“KİTAP İYİLEŞTİRİR” KAMPANYASI BAŞLADI

“KİTAP İYİLEŞTİRİR” KAMPANYASI BAŞLADI

Kozan'da "Kitap İyileştirir" sloganı ile Ceza İnfaz Kurumu kütüphaneleri için kitap bağış kampanyası başlatıldı. Kampanya 15 Ocak'a kadar devam edecek.

Adalet Bakanlığı tarafından 10 Ocak tarihi itibariyle başlatılan "Kitap İyileştirir" kampanyası Kozan'da da başladı. Kozan Adalet Sarayı bahçesinde kurulan stantta kitaplar bağışlanabilecek. Adalet Sarayı bahçesinde düzenlenen programa katılan protokol mensupları ilk kitap bağışlarını gerçekleştirdiler.

İnfazın temel amacı doğrultusunda ceza infaz kurumlarında hükümlü ve tutukluların kendilerini geliştirmeleri, boş zamanlarını etkin bir şekilde kullanmaları amacıyla kütüphaneler oluşturuluyor. Bu kütüphanelerde birçok kategoride ve sayıda yayın bulunuyor. Kütüphanelerdeki yayınların nitelik ve niceliklerinin artırılması için Adalet Bakanlığı tarafından çeşitli çalışmalar ve faaliyetler sürdürülüyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatları doğrultusunda yayın sayısı yetersiz olan ve yeni açılan ceza infaz kurumlarındaki kütüphanelere öncelik verilmek kaydıyla ülke genelinde daha önce 31 Mayıs 2021 tarihinde "Bir Kitap Bir Umut" sloganıyla yapılan ceza infaz Kurumu kütüphaneleri için kitap bağışı kampanyası 18 Haziran 2021 tarihinde sona ermişti. Kampanya süresince Türkiye genelinde 216 stantta ve kitap kumbaralarında toplam 256.376 adet kitap toplandı.

Hükümlü ve tutuklular tarafından yeni ve güncel yayınlara ulaşılması amaçlanıyor. 2023 yılında ise "Kitap İyileştirir" sloganıyla ceza infaz Kurumu kütüphaneleri için kitap bağışı kampanyası düzenleniyor. 10 Ocak'ta başlayan kampanya Kozan Adalet Sarayı bahçesinde 15 Ocak'a kadar devam edecek.

Kozan M Tipi Kapalı Ve Açık Cezaevinde şu anda mevcut toplam 3.000 adet kitap bulunuyor. Bakanlığın vereceği bilgi doğrultusunda buradaki kitap sayıları çoğaltılabilecek. 

Hükümlü ve tutuklular bu kitaplardan yararlanıyor.