‘KODLA KOZAN’ ROBOTİK KODLAMA ŞENLİĞİ

‘KODLA KOZAN’ ROBOTİK KODLAMA ŞENLİĞİ

Kozan’da tüm okulların katılımıyla bir robotik kodlama şenliği düzenlendi. Şenliğe Adana Valisi Süleyman Elban’da katılarak destek verdi.

Şenlik, Osmangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Vali Elban ve Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, şenlikteki stantları dolaşarak öğrencilerden ve öğretmenlerden yapılan robotik çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Program, 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Çok sayıda öğrenci ve öğretmenin katıldığı şenlikte, Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü bir konuşma gerçekleştirdi. Arslanköylü, kodlama eğitiminin bireylerin gelişimi için problem çözme, organizasyon becerileri ve sorumluluk bilincinin gelişmesinde önemli faydalar sağladığını belirtti. Ayrıca bilim, teknoloji, matematik, sanat ve fen alanlarında da öğrencilerin katkı sağladığını vurguladı. Kozan'da bugüne kadar 2.250 öğretmen ve 28.200 öğrencinin robotik kodlama eğitimi aldığını söyledi ve Vali Elban'ın desteğiyle faaliyetlerin sürdürüldüğünü ifade etti.

Vali Süleyman Elban ise konuşmasında Kozanlılara, öğretmenlere ve öğrencilere hitap etti. Eğitimin önemine vurgu yapan Vali Elban, devletin bir aile gibi gençlerin yetişmesi ve ülkenin gelişmesi için çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Dijitalleşmenin ve kodlama eğitiminin günümüzde ve gelecekte önemli konular olduğunu söyledi. Ülkenin bu alanda gelişmiş ülkelerle aynı seviyeye gelmesi ve sektörde istihdamın artması için kodlama eğitiminin temel olarak okullarda verilmesi gerektiğini vurguladı. Vali Elban, Kozan'da yapılan robotik kodlama şenliğindeki çalışmalardan etkilendiğini ve çabaların karşılığını gördüğünü ifade etti. Ayrıca ilimizdeki 519.000 öğrencinin tamamının robotik kodlama eğitimi alacağını ve Adana'nın bu alanda önemli bir şehir haline geleceğini belirtti.

Kozan'da gerçekleşen robotik kodlama şenliği, öğrencilerin ve öğretmenlerin katılımıyla büyük bir başarıya imza attı. Şenlik, ilçedeki kodlama eğitiminin önemini bir kez daha vurguladı ve geleceğin teknolojik gelişimine katkı sağlayacak nitelikli bireylerin yetişmesine önemli bir adım oldu.