Anahtar Kelimeler: KÖKYILDIRIM ‘SORUMLULUĞUM

KÖKYILDIRIM, ‘SORUMLULUĞUM YOK’

KÖKYILDIRIM, ‘SORUMLULUĞUM YOK’

Kozan Bakkallar ve Bayiler Odası'nın eski başkan adaylarından biri olan Ferit Kökyıldırım, mevcut başkan Mehmet Azgın'ın son açıklamalarına cevap verdi.

Azgın'ın, ek binanın satışıyla ilgili yaptığı açıklamada Kökyıldırım, “Binanın satışını yaptıktan sonra basına açıklama yapıyor. Konuyu ben dile getirince suçu benim üzerime atmaya çalışıyor. Ancak bizim davamız halen devam ediyor ve benim davayı kazanıp kazanamayacağım belli değilken binanın satış gerekçesini bizim davamıza bağlamasını kabul etmiyorum. Duyumlarıma göre binanın satışının sebebi biriken SGK borçları.” Dedi.

SGK borçlarından dolayı odanın satışını eleştiren Kökyıldırım, “Şu anda belirttiğim gibi mahkeme süreci devam ediyor ki, mahkemenin sonucuna bağlı olarak odaya icra koyabilme gibi bir lüksümüz yok” dedi.

Kendilerinin mahkemeyi kazanıp kazanmayacaklarının henüz belli olmadığını ifade eden Kökyıldırım, seçimden sonra Mehmet Azgın’ın birçok üyeye icra gönderdiğini, icra yoluyla aidat ödendiğini söyledi.

 

“Hangi işte kendi imzam olduğunu bende merak ediyorum. Onları da açıklarsa sevirinim” diyen Kökyıldırım, “Kendisi başkanken benim yüzümden aidatların nasıl toplanamadığını da merak ediyorum” diye devam etti. 

 

Kökyıldırım, "Mahkemeyi kazanmam durumunda, durumu olmayan üyelerin yıllık aidatlarını silerse, ben hakkımdan vazgececeğim. Kazanacağım tutar kadar silsin durumu olmayan üyelerin aidatlarını. Ben hakkımdan vazgeçeceğim. Bu da buradan sözüm olsun." şeklinde konuştu.

 

Ferit Kökyıldırım, sözlerini esnafın durumuna ve oda yönetiminin faaliyetlerine odakladı. Pandemi döneminde oda olarak esnafla ilgili çalışmalar yapmak istediklerini ancak Azgın'ın bütçe olmadığı gerekçesiyle karşı çıktığını belirtti. Kökyıldırım, seçimden sonra ise odaya aidat ödemeyen esnafların icra yoluyla parasının toplandığını ve bu paraların nereye gittiğini sordu.

 

Son olarak Kökyıldırım, Azgın'ın kendisini suçlamasını kabul etmediğini ve sorumluluğunun olmadığını ifade etti. Mahkemenin hâlâ devam ettiğini ve bu nedenle üzerine atılan suçlamaları kabul etmediğini belirtti.