Anahtar Kelimeler: Kore Gazisi Veda

Kore Gazisi´ne Son Veda

Kore Gazisi´ne Son Veda

89 yaşında hayatını kaybeden Kore Gazisi Mehmet Gürlen için askeri tören düzenlendi. Kore Gazisi gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

89 yaşında hayatını kaybeden Kore Gazisi Mehmet Gürlen için askeri tören düzenlendi. Kore Gazisi gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

1929 doğumlu Mehmet Gürlen, 1950 yılında Kore´ye Türkiye´den giden ilk mangada bulunuyordu. Yakınlarına verdiği bilgide, Kore´ye ilk Türk Bayrağı´nı diken de Mehmet Gürlen idi. Yaşlılığa bağlı bazı rahatsızlıklarından dolayı Adana´da bir hastanede tedavi görüyordu. Yapılan tüm müdahalelere rağmen 89 yaşındaki Kore Gazisi Mehmet Gürlen kurtarılamadı, hayatını kaybetti.

13 çocuğu ve 40´a yakın torunu bulunan Gazi Mehmet Gürlen için askeri tören düzenlendi. 2008 yılında hayatını kaybeden eşi Firdevs Gürlen´in mezarının bulunduğu Düzağaç Mezarlığı´nda askeriye tarafından resmi tören düzenlendi. Gazi Mehmet Gürlen´in cenazesi konvoy eşliğinde Düzağaç Mezarlığı´na getirildi.

Askerler Türk Bayrağı´na sarılı tabutu alarak cenazeyi musalla taşına koydu. Alınan helalliğin ardından cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazına askeri erkanın yanı sıra, Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Yeşiloğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazı kılınan 89 yaşındaki Gazi Mehmet Gürlen yine askerlerin omuzunda mezarlığa kadar götürüldü. Burada okunan dualarla, okunan Kuran´ı Kerimler ile son yolculuğuna uğurlandı.

Mehmet Gürlen, eşi Firdevs Gürlen´in mezarının yanına defnedildi.

Kozan Ekspres Gazetesi olarak hayatını kaybeden Kore Gazisi Mehmet Gürlen´e Allah´tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

/resimler/2018-10/29/0759435882060.jpg