Kozan Belediyesi : ?Ekmekler gerçek ihtiyaç sahiplerine verilecek?

Kozan Belediyesi : ?Ekmekler gerçek ihtiyaç sahiplerine verilecek?

Kozan Belediyesi Ekmek Fırını´ndan ihtiyaç sahibi ailelere verilen ekmeklerin bugün sabah saatlerinden itibaren verilmemesi sosyal medya üzerinde büyük tepkilere neden oldu.

Kozan Belediyesi konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Yapılan haberlerin ve paylaşımların asparagaz olduğu itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

Bugün sabah saatlerinde  ekmek büfelerine ekmek yardımı almak için giden vatandaşlar ekmek alamayınca sosyal medya üzerinden ?Kozan Belediyesi ihtiyaç sahibi ailelere ekmek yardımını kesmiş? şeklinde paylaşımlar yapıldı.

Konu ile ilgili olarak Kozan Belediyesi Basın Bürosu´ndan açıklama geldi. Kozan Belediyesi Basın Bürosu yayınlanan haberlerin ve paylaşımların tamamen asparagas olduğunu belirterek vatandaşların bu tür paylaşımlara itibar etmemesi gerektiğini vurguladı. Kozan Belediyesi Basın Bürosu´ndan yapılan açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

?Kozan Belediyesi tarafından Halk Ekmek Fırını´nda günlük 2614 adet ekmek ihtiyaç sahiplerine dağıtılırken, bunun yanında 460 adet ekmek ise Aşevi tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyordu. Ekiplerimizin yapmış olduğu araştırmalar neticesinde, birçok kişiye ihtiyaç sahibi adı altında ekmek dağıtımı yapılmış. Ancak belediyemiz Halk Ekmek Fırını ve Aşevi´nden verilen ekmeklerin büyük bir kısmının gerçek ihtiyaç sahiplerine gitmediği tespit edilmiştir. Bu sebeple yaptığımız araştırmalar neticesinde, gerçek ihtiyaç sahipleri tespit edilmiş olup, bazı basın yayın organları ile sosyal medyadan yapılan aslı astarı olmayan yazılara itibar edilmemesini rica ediyoruz. Tespit ettiğimiz gerçek ihtiyaç sahibi ailelere yeniden ekmek yardımı yapılacaktır. Bunun yanında belediyemiz bünyesinde bulunan Aşevi tarafından da gerçek ihtiyaç sahibi ailelere yemek yardımı da devam etmekte. Bununla ilgili araştırmalarda devam etmektedir? ifadeleri kullanıldı.

Kozan Belediyesi´nin yaptığı açıklamaya göre, bundan önce Kozan Belediyesi Ekmek Fırını´ndan ekmek yardımı alan bazı kişilerin ihtiyacı olmadığı halde ekmek yardımı aldığı, bu konu ile ilgili olarak Kozan Belediyesi´nin bir ekip kurduğu, bu ekibin en kısa sürede çalışmalarını tamamlayarak günlük verilen ekmek yardımının gerçek ihtiyaç sahiplerine verilmesi noktasında çalışmaların devam edeceği belirtiliyor.