Anahtar Kelimeler: Kozan Sahipsiz

Kozan Sahipsiz mi?

Kozan Sahipsiz mi?

İŞ-KUR tarafından kurumlara yapılan kadro dağıtımı ile ilgili Kozan Belediyesi´ne verilen kadro dağıtımı tepkilere neden oldu.

İŞ-KUR tarafından kurumlara yapılan kadro dağıtımı ile ilgili Kozan Belediyesi´ne verilen kadro dağıtımı tepkilere neden oldu.

Kozan Belediyesi´ne sadece 20 kadro tahsis edildi. İŞ-KUR tarafından kurumlara yapılan adaletsiz kadro dağıtımından dolayı ortalık çok gerildi.

İŞ-KUR tarafından Ceyhan Belediyesi´ne 350, Yüreğir Belediyesi´ne 350, Aladağ Belediyesi´ne 250, Tufanbeyli Belediyesi´ne 230, Kozan Orman İşletme Müdürlüğü´ne 110 kadro tahsis edilirken, Kozan Belediyesi´ne sadece 20 kadro tahsis edildi.

Yapılan bu adaletsiz dağıtımdan dolayı vatandaşlar tepkilerini dile getirdiler.?Kozan neden sahipsiz? Kozan bunu hak ediyor mu? Bizim vekillerimiz nerede? Neden bu duruma dur demiyorlar?? diye konuştular.

İŞ-KUR´un adaletsiz dağıtımının arkasında hangi güçler var? Neden Kozan Belediyesi´ne 20 kadro tahsis edildi? Kim veya kimler bu işin olmaması için mücadele etti? Yapılan araştırmalarda bu işin yukarıdan aşağı doğru silsile yoluyla geldiği, en son Adana Valiliği ve İş-Kur Adana İl Müdürlüğü tarafından düzenlendiği öğrenildi.

Kozan Belediyesi´ne tahsis edilen 20 kadro, diğer belediyelere verilen kadro sayısının çok çok altında. Kozan Belediyesi ile Kozan Orman İşletme Müdürlüğü´ne verilen kadroların toplamları dahi, Tufanbeyli, Aladağ gibi ilçelerinde altında.

Konu ile ilgili konuşan vatandaşlar; ?Kozan´ın sahipsiz olduğunu biliyorduk ama bu kadarına da pes doğrusu. 130 bin nüfusa sahip olan bir ilçede Kozan Belediyesi´ne neden 20 tane kadro tahsis edildi. Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke bizden daha mı gelişmiş. Biz onları kıskanmıyoruz ama bizim arkamızda duranlar nerede? Seçimden seçime sadece oy istemek için gelen vekillerimiz nerede? Bize neden sahip çıkmıyorlar? Bu ilçe bu kadar mı sahipsiz? İŞ-KUR´un yaptığı bu adaletsiz dağıtımdan dolayı kimlerin parmağı var? Biz bu işe ?DUR? diyoruz? diye konuştular.