Kozan Tema ilçe yönetimi kuruldu

Kozan Tema ilçe yönetimi kuruldu

; Yaklaşık 1 ay önce görevlendirilen Tema Kozan İlçe Sorumlusu Derya Deniz başkanlığında Kozan Tema Yönetim Ekibi oluşturuldu

K.Ekspres; Yaklaşık 1 ay  önce görevlendirilen Tema Kozan İlçe Sorumlusu Derya Deniz başkanlığında Kozan Tema  Yönetim Ekibi oluşturuldu.

Çeşitli meslek gruplarından, doğaya ve çevreye duyarlı kişilerden oluşan ekip üyeleri 22 Eylül Perşembe günü bir araya gelerek ilk toplantılarını yaptılar.  Doğa gönüllüleri yaptıkları toplantıda genelde ve yereldeki çevre sorunlarını ele alarak  neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulundular ve görev dağılımlarını gerçekleştirdiler.

Kozan´ın eski Belediye Başkanlarından Eczacı Kuddusi Çalatlı toplantıda yaptığı konuşmada bölgenin en önemli çevre sorunlarından biri olan anız yakılması konusuna değindi. Bunun önlenmesi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Son Fikir Gazetesi Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Kara da bölgemize yapılan Hidro Elektrik Santrallerinin (HES) çevreye etkisini ve yeni yeni ortaya çıkmaya başlayan zararlı sonuçlarını değerlendirdi. Kozanbilgi.net Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Türkeş Manga da Kayhan yöresinde bulunan arıtma tesisinden kaynaklanan pis koku ve kirliğin çevreye verdiği zararları, buralardan sulanan tarım arazilerinde yetişen ürünlerin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinden bahsetti.

Ayrıca Kozan Organize Sanayi Bölgesine kurulması planlanan 30 mw kapasiteli biyokütle yakıtlı termik santralin Kozan doğasına ve canlılara vereceği zararlar tartışıldı.

 

Kozan´da doğa bilincini geliştirmek ve çevre sorunlarına dikkat çekerek çözümler üretmek için çaba sarf edeceklerini belirten Tema İlçe Sorumlusu Derya Deniz üstlendikleri görevin onurlu ve sorumluluk gerektiren bir görev olduğunu ve bu görevleri hakkı ile yerine getirmeye çalışacaklarını ifade etti. 

Tema Kozan Ekibi olarak içinde bulunduğumuz yaşam alanlarımızın daha sağlıklı ve  yaşanılabilir alanlar olması için mücadele edeceğiz. Bu anlamda toplumdaki bilincin artırılması için çaba sarf edeceğiz dedi.

 

Kozan Tema Yönetimi şu isimlerden oluştu

 Derya Sevgili, İlbay Karaca, Rabia Kar Karaca, Serdar Sırkıntı, Sündüz Yağbasan, Mehmet Özcan, Aydın Demir, Bilal Öcal, Yalçın Kara, Volkan Kızıltepe, Gaffur Tekin, Hacer Yüceer, İlker Arslan, Adem Saltan, Zihni Çubukçu, Nurhayat Çulluoğlu, Fatma İzgi, Engin Selekoğlu , Derya Deniz, Ali Cinan                              

İlçe Sorumlusu Yardımcıları

1 Kuddusi Çalatlı Kaynak Geliştirme Sorumlusu

2 Türkeş Manga  Çevre Politikaları ve Savunuculuk Sorumlusu

3 Nezih Karavelioğlu Eğitim Sorumlusu

4 Ali Yücel  Gönüllü Sorumlusu

5 Ali Kadir Adem  İletişim Sorumlusu

6 Hüseyin Tan

7 Adile İpek