Kozan ADD’den ‘ÇEDES projesi ve Laiklik’ konulu söyleşi

Kozan ADD’den ‘ÇEDES projesi ve Laiklik’ konulu söyleşi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından geçtiğimiz Cumartesi günü “ÇEDES projesi ve Laiklik” konulu söyleşi düzenlendi.

Kozan Ticaret Odası toplantı salonunda yapılan söyleşiye konuşmacı olarak Eğitim-Sen Genel Merkezi Yöneticisi Ramazan Gürbüz katıldı. Gürbüz, ÇEDES projesinin gerici bir eğitim modeli olduğunu ve Atatürk İlke ve İnkılaplarına, Cumhuriyet değerlerine ve öğrencilerin yurttaş kimliğine zarar vereceğini savundu. 

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Nezih Karavelioğlu “ADD olarak düzenlediğimiz konferansa hoş geldiniz. Konuşmacımız Eğitim-Sen Genel Merkezi Yöneticisi Ramazan Gürbüz günü “ÇEDES projesi ve Laiklik” konulu söyleşi yapacaktır” dedi.

Eğitim-Sen Genel Merkezi Yöneticisi Ramazan Gürbüz “Laiklik bir insanın dinini ve yaşamını özgürce yaşamasıdır. Ama maalesef laiklik din düşmanlığı gibi gösterilmeye çalışılıyor. ÇESED projesinin ilk uygulandığı iller İzmir ve Eskişehir’dir. Buralar bilinçli seçilmiştir. Vaiz ve müezzinin okullarda ne işi vardır. Onların görev tanımları bellidir. Bu projeyle dindar bir kesim yaratılmaya çalışıyor” dedi. 

Atatürkçü Düşünce Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan ÇEDES protokolü kapsamında okullara imam, müezzin ve Kuran kursu öğreticileri atanacak olmasına karşı çıkıyor. 

ÇEDES nedir?

ÇEDES protokolüne göre projenin amacı, öğrencileri “bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı; millî, ahlaki, insanî, manevi ve kültürel değerlere göre” yetiştirmek. Proje, din görevlilerinin öğrencilere “Değerler Eğitimi” vermesinin önünü açıyor.