Kozan Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı Gerçekleşti

Kozan Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı Gerçekleşti

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'ın başkanlığında gerçekleşen Eylül ayı olağan meclis toplantısı, Kozan Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlendi.

Toplantıda çeşitli konular ele alındı ve önemli açıklamalar yapıldı.

İyi Parti Meclis Üyesi Sabri Erdem, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yıl dönümü nedeniyle meclis kürsüsünde bir konuşma gerçekleştirdi. Erdem, zaferin önemini vurgulayarak milletimizin birlik ve beraberlik içinde nice zaferlere imza atmasını temenni etti.

AK Parti Meclis Üyesi Abdullah Avcı’da konuşmasında adli yılın 1 Eylül tarihi itibariyle yeniden başladığına dikkat çekerek, hukukçulara ve adliye personellerine yeni yılda başarılar diledi.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, meclis açılışında 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı anarak, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı. Ayrıca, uyuşturucu madde bağımlılığı ile ilgili olarak herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

Başkan Özgan ayrıca, güneş enerji paneli sistemi çalışmalarının devam ettiğini ve bu konunun Endüstri Meslek Lisesi tarafından hızlı bir şekilde takip edildiğini belirtti.

Toplantının sonunda Başkan Kazım Özgan, Belediye Meclis Üyelerine 2023 Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın 3 Ekim 2023 Salı günü saat 14.00'da yapılacağını hatırlattı.

Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nın gündem maddeleri ise şu oldu:

İmar Komisyonu, Sosyal Hizmetler Halkla İlişkiler Engelliler Hizmet Komisyonu ve Eğitim Kültür ve Spor Komisyonlarına havale edilen Hacımirzalı Mahallesi'nde bulunan arsanın hisse devri konusu.

İmar Komisyonu, Çevre Sağlık Komisyonu ve Kanun ve Kararlar Komisyonlarına havale edilen Şevkiye Mahallesi'nde bulunan arsanın hisse devri konusu.

İmar Komisyonu, Kırsal Kalkınma Tarım Orman ve Hayvancılık Komisyonu ve Plan Bütçe Komisyonlarına havale edilen Hacıbeyli Mahallesi'nde bulunan arsanın satışı ve tapu tescili konusu.

Kanun ve Kararlar Komisyonu, Eğitim Kültür ve Spor Komisyonu ve Plan Bütçe Komisyonlarına havale edilen mevcut personelin kadro derecelerinin değiştirilmesi konusu.

İmar Komisyonu, Sosyal Hizmetler Halkla İlişkiler ve Engelliler Hizmet Komisyonu ve Çevre Sağlık Komisyonlarına havale edilen eğitim tesis alanı oluşturulması için İmar Planı Değişikliği konusu.

Tufanpaşa Mahallesi'nde bulunan arsanın hisse devri konusu.

Şevkiye (Varsaklar) Mahallesi'nde bulunan arsanın hisse devri konusu.

Aslanpaşa Mahallesi'nde hazırlanan İmar Planı Değişikliği konusu.