KOZAN BELEDİYESİ BASIN BÜRODAN HAVUZ KAZASI HABERLERİNE SERT AÇIKLAMA

KOZAN BELEDİYESİ BASIN BÜRODAN HAVUZ KAZASI HABERLERİNE SERT AÇIKLAMA

Kozan’da olimpik yüzme havuzuna düşerek hayatını kaybeden 10 yaşındaki Eren Güvendik üzerinden yapılan haberler ile ilgili Kozan Belediyesi Basın Bürosu bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada Belediyenin ve Başkan Musa Öztürk’ün yıpratılmaya çalışıldığı i

Yapılan açıklamada birtakım görsel ve yazılı medyada çıkan haberlerde havuzun işletme hakkının Kozan Belediyesi’nde olduğu yönünde belediyeyi yıpratmaya yönelik bir vurgunun ısrarla dile getirildiği, oysa Nisan 2015 Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı ile ilgili havuzun işletim hakkının Adana Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiği belirtildi.  Yapılan haberlerin araştırmadan uzak ezber haberciliği mantığıyla Kozan Belediyesini ve Başkan Musa Öztürk’ü yıpratmaya yönelik maksatlı olarak yapılmış olduğu vurgulandı. 


Basın Bürodan yapılan açıklama şu şekilde;
“4 Mayıs Pazartesi günü elim bir kaza sonucu, işletme hakkı Adana Büyükşehir Belediyesi’nde olan havuzda hayatını kaybeden evladımızın acısını yüreğimizde hissediyoruz. İlçemiz Cumhuriyet Mahallesinde bulunan, bakım ve işletmesi Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan havuzda meydana gelen ölümlü kazanın ardından, bazı gazeteciler kurdukları karanlık ittifaklar sonucunda, Belediyemizi hedef göstermek amacı ile maksatlı haber yapmışlar ve bu haberleri yerel ve ulusal yayın organlarına ve ajanslara servis etmişlerdir. Elim kazanın yaşandığı havuzun bakım ve işletmesi, Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Nisan ayı meclis kararlarında görüleceği üzere Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bırakılmıştır. Daha bir kaç gün önce hayatını kaybetmiş yavrumuzun cansız bedeni üzerinden girilmeye çalışılan bu karalama kampanyasını şiddetle kınıyoruz. Araştırma gereği duymadan belediyemizi ve Başkanımız Musa Öztürk’ü yıpratma ve hedef gösterme amaçlı yapıldığı anlaşılan bu art niyetli haberleri halkımızın bilgisine saygıyla sunuyor; hayatını kaybeden yavrumuza Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.”