Kozan Belediyesi`nden tekerlekli sandalye ve beyaz baston yardımı

Kozan Belediyesi`nden tekerlekli sandalye ve beyaz baston yardımı

Belediyede düzenlenen törene katılmak gelen engelli vatandaşlar, kendileri için yaptırılan asansörü kullanarak başkanlık katına ulaştı. Engellilerin belediye binasının katlarına ulaşabilir duruma gelmesiyle kurumda bir ilk yaşanmış oldu.

Kozan belediyesi engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye ve beyaz baston yardımında bulunuldu.  Akülü araba, tekerlekli sandalye ve koltuk değneği kullanan bazı engelliler, düzenlenen tören için ilk defa geldikleri belediyede, Başkan Öztürk`ün talimatı ile engelli ve yaşlılar için yaptırılarak aynı gün hizmete sunulan asansörü kullanarak başkanlık katına ulaştı. 

Belediye Başkanı Musa Öztürk,  makamında kabul ettiği 46 Yaşındaki  bedensel  engelli  Necattin Ataş’a tekerlekli sandalyesini teslim etti. Öztürk, ziyarette hazır bulunan Türkiye Beyazay Derneği Kozan Şube Başkanı Mustafa Ünlü ’ye de görme engellilere ulaştırması için belediyece temin edilen 10 adet beyaz baston hediye etti.

Başkan Öztürk, bugün sağlıklı durumda olan bir insanın yarınının ne olacağının bilinemeyeceğini, belediye olarak engelli vatandaşlara destek olmaya devam edeceklerini ve sorunlarının çözümü için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini  söyledi.

Öztürk, bu kapsamda, belediye binasına gelen yaşlı ve engelli vatandaşların ilgili katlara rahatça ulaşabilmeleri için binaya asansör yapılması talimatı verdiğini ifade ederek, mescid olarak kullanılan alanın teknik olarak uygun görülmesi sebebiyle asansör için kullanıldığını, çalışanların ve vatandaşların ibadetlerini devam ettirebilmeleri için daha uygun bir bölümün yeniden mescid olarak düzenlendiğini  hatırlattı.

Dernek Başkanı Ünlü ise yapılan araç gereç desteği ve asansör için Başkan Öztürk’e teşekkür etti.

Ziyarette dernek yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.  Engelli konukların kendileri için yaptırılan asansörü kullanarak belediye binasının katlarına kolayca ulaşabilmesiyle kurumda bir ilk yaşanmış oldu.