Anahtar Kelimeler: KOZAN KONGRE SÜRECİ BAŞLIYOR

KOZAN CHP’DE KONGRE SÜRECİ BAŞLIYOR

KOZAN CHP’DE KONGRE SÜRECİ BAŞLIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Kozan İlçe Teşkilatı, Ağustos ayında gerçekleştirilmesi planlanan ilçe kongresi için heyecanla geri sayıma başladı.

Partinin Kozan ilçe başkanlığını şu anda Bünyamin Sedefoğlu yürütmektedir. Ancak son cumhurbaşkanlığı seçimleri ve genel seçimlerde, Cumhuriyet Halk Partisi Kozan'da beklenen sonuçları elde edememiştir. Bu durum, parti içerisinde kongre sürecine girilirken bir dizi değişiklik beklentisini beraberinde getirmiştir.

 

Kongre öncesi en çok konuşulan konulardan biri, mevcut başkan Bünyamin Sedefoğlu'nun yeniden aday olup olmayacağıdır. Kulislerde ve parti tabanında bu konu hakkında çeşitli söylentiler dolaşmaktadır. Bazı kaynaklar, Sedefoğlu'nun yeniden aday olmayacağını ve kongrede farklı bir adayın öne çıkabileceğini belirtmektedir.

 

Kozan CHP'de ilçe başkanlığı için ismi geçen isimler arasında ise eski başkanlardan Erkan Karaoğlu ve Yusuf Karavelioğlu bulunmaktadır. İkisi de parti içinde deneyimli isimlerdir ve kongrede aday olmaları halinde güçlü bir rekabet beklenmektedir. Ayrıca ilçe başkan yardımcılığını yürüten Fatih Mehmet Eroğlu ve 2023 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı olan İsmail Kütük’de ilçe başkanlığı için konuşulan isimler arasındadır.

 

Kongre süreci, öncelikle delege seçimleriyle başlayacak ve ardından delegelerin oy kullanmasıyla ilçe başkanı belirlenecektir. Kongreye yaklaşık 1,5-2 ay gibi bir süre kalmış olmasına rağmen, Kozan CHP'deki heyecan her geçen gün artmaktadır. Parti üyeleri ve destekçileri, ilçe başkanlığı için potansiyel adaylar arasında yapacakları tercihlerle birlikte, CHP'nin Kozan'da daha güçlü bir pozisyon elde etme hedefiyle kongreye odaklanmaktadır.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Kozan İlçe Teşkilatı, kongre sürecinin başlamasıyla birlikte, demokratik bir seçim atmosferi içinde adayların projelerini ve vizyonlarını sunmalarını beklemektedir.