Anahtar Kelimeler: KOZAN GELİNLİĞİNİ GİYDİ

KOZAN GELİNLİĞİNİ GİYDİ

KOZAN GELİNLİĞİNİ GİYDİ

Kozan ilçesi, doğal güzellikleriyle bilinen zakkum çiçeklerinin bahar aylarında oluşturduğu görsel şölenle büyüleniyor.

Toroslar'ın eteklerinde yer alan sıra dağlarda açan zakkum çiçekleri, ilçeye ayrı bir güzellik katıyor. Özellikle zakkum çiçeklerinin yoğun olduğu bölgelerde, ilçenin turizmine büyük katkı sağlayacağı düşünülüyor. Bu güzellik, yeni evlenen çiftlerin ve fotoğrafçıların yanı sıra birçok kişinin dikkatini çekiyor.

Zakkum çiçeklerine ulaşmak isteyenler için ise çok uzak mesafelere gitmek gerekmiyor.

 

Kendiliğinden yetişen ve hiçbir ilaç veya bakım gerektirmeyen zakkum çiçekleri, Akdeniz iklimine uygun olarak kolaylıkla yetişiyor. Türkiye'de birçok belediyenin peyzaj alanlarında kullanılan zakkum çiçeklerinin bilimsel olarak kabul edilmese de, bir dönem kanser tedavisinde kullanılan ilaçların ham maddesi olduğu iddia edilmişti.

 

Bölge halkı, "Zakkum çiçekleri her yıl olduğu gibi bu yıl da renkleriyle görsel bir şölen oluşturuyor. İlçemiz ve çevre ilçelerimiz bu güzelliği yaşamak için her yıl bu aylarda bölgeye akın ediyor. İlçemiz turizme önem veren bir ilçe olarak biliniyor. Tarihi ve diğer değerlerimiz tanıtılıyor ve özel bir ilgi görüyor. Ancak zakkum çiçeklerinin tanıtımı yeterince yapılmıyor. Yetkililerden isteğimiz, zakkum çiçeklerini turistik rotalara dahil etmeleri. Bu görsel şölenin 4 ay boyunca süren güzellikten herkesin faydalanmasını ve tanıtımına katkı sağlanmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

 

Bahar aylarında şehri saran narenciye kokularına eşlik eden zakkum çiçeklerinin ilçe turizmi açısından önemli olduğu vurgulandı. Kozan ilçesindeki doğal güzelliklerin tanıtımının daha da artırılmasıyla birlikte zakkum çiçeklerinin de hak ettiği değeri görmesi bekleniyor.