Anahtar Kelimeler: KOZAN OLACAK KOZANSPOR KAPANACAK ?

KOZAN İL OLACAK KOZANSPOR KAPANACAK MI?

KOZAN İL OLACAK KOZANSPOR KAPANACAK MI?

yıllarca futbolda başarılar kupalar kazanmış ilçemizin en köklü spor kulübü Kozan Spor’umuzun sezon başında yaşadığı kapanma krizi bütün Kozan’ı derinden üzmektedir.

 

 

 

          Çukurova’nın en eski yerleşim yerlerinden ve tarihi medeniyetlere ev sahipliği, başkentlik yapmış güzel şehrimiz Kozan’ımız, ülkemizin ekonomisinde, siyasetinde, sanatında, tarımında, sanayisinde hak ettiği yeri yavaş yavaş alırken sporun bütün branşlarında Kozanlı gençlerimiz başarıdan başarıya koşarken, uğrunda şehitlerimizin olduğu, yıllarca futbolda başarılar kupalar kazanmış ilçemizin en köklü spor kulübü Kozan Spor’umuzun sezon başında yaşadığı kapanma krizi bütün Kozan’ı derinden üzmektedir. 

           Daha bir hafta önce, değerli Adana Gençlik ve Spor İl Müdürümüzün de katıldığı başarılı sporcularımıza ödül gecemizde sayın il müdürümüz Muzaffer Çintimar şöyle bahsetti Kozan’ımızından 

"Kozan, ilimizin spor anlamında da en önemli ve en fazla sporcuya sahip çıkan ilçemizdir. İlçede birçok eksik olmasına rağmen çok güzel sonuçlar elde ediliyor. Şehrimizi de temsil eden ekipler oluyor bu da bizi memnun ediyor. Bundan 3 yıl öncesinde 2 antrenörümüz varken bugün 18 antrenörle ilçede görev yapmak elbette ki bizi güçlü kılıyor. Eğer siz yereldeki ekiple uyumunuz varsa bu manada da daha güçlü olarak, daha güzel bireyler, daha iyi sporcular yetiştiriyorsunuzdur. 

İşte Kozan, başarılı gençleri ve sporcuları ile hem Adana sporuna hem de ülke sporuna başarılar gururlar yaşatmaktadır. Ve ilçemiz en son haberlere göre de il olacak ilk 19 ilçe içinde yer alan, büyüme kentleşme istihdam gibi konularda da bölgemizin en güçlü şehirlerinden biri olacaktır. 

Yine Kozan Stadımız, sayın gençlik ve spor il müdürümüz Çintimar’ın girişimleri ile yenilenmektedir. Sayın Çintimar, eylül ayında stadımızın hazır olup müsabakalara başlayacağı müjdesini ödül gecesinde tüm Kozanlı hemşerilerimize duyurmuştur. 

Futbolda 2. Ligde ve 3. Ligde yıllarca mücadele eden Kozan Spor kulübümüzün diğer tüm spor dallarında da başarıdan başarıya koşmasını tüm branşlarda şubelerini açmasını beklerken futbol takımımızın bugün tamamen sahipsiz bir hale gelmesi tam anlamıyla ilçemiz için bir yıkım olmuştur.

Sayın belediye başkanımız Kazım Özgan görev yaptığı üç dönemde de kozanın gençlerine ve kozanın spor ve sanat gelişimine en fazla katkı koymuş belediye başkanımızdır. Bugün tenisten tekvandoya bilek güreşinden masa tenisine kadar tüm spor branşlarında başarılara imza atıyorsak bunun altında sayın belediye başkanımız Kazım Özgan’ın imzası ve emeği vardır. 

Şimdi biz de sayın başkanımız Özgan’dan Kozan Spor’a bugüne kadar verdiği desteği geri çekmemesini ve gücü yettikçe Kozan spor’umuzun yanında durmaya devam etmesini istiyoruz. Kozan’da sporla ilgilenen sağlıklı her gencimiz için belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Gelecekte de bu topraklardan nice İsmet Atlılar, nice dünya, Avrupa şampiyonları çıkacaktır. Bu hem iktidarımızın hem de yerel yönetimlerimizin iş birliği içinde birlikte destekleri ile olacaktır.

Biz de Kozan Ekspres ailesi olarak, Kozanspor’umuzun kapanmamasını ve sayın belediye başkanımızın desteğinin kesilmemesini istiyoruz.