Anahtar Kelimeler: Kozan kaçak içki baskını

Kozan´da kaçak içki baskını

Kozan´da kaçak içki baskını

Kozan´da boğma olarak tabir edilen 250 litre kaçak içki Kozan polisinin yaptığı baskınla ele geçirildi.

Son zamanlarda Mersin´de 8, Adana´da 2 kişinin kaçak içki nedeniyle hayatını kaybetmesi bütün dikkatleri bu yöne çevirdi. Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği´ne bağlı ekipler aldıkları bir istihbarat bilgisi doğrultusunda, Adana Caddesi üzerinde 01 Y 6063 plakalı aracı durdurdu. Polisin araç içerisinde yaptığı aramada 5´er litrelik 50 bidon içerisinde toplamda 250 litre kaçak içki ele geçirildi. Araç sürücüsü Orhan Ö.(57) polis tarafından gözaltına alındı.

Halk arasında boğma olarak tabir edilen kaçak içkilerin Kozan´a girmesini engelleyen polis ekipleri, Cumhuriyet Savcılığı´nın talimatları doğrultusunda hareket ederek bu tür iş ve işlemler yapanlar hakkında geniş çaplı araştırma başlattı.

Mersin´de 8, Adana´da 2 kişinin metil alkol zehirlenmesi ile hayatını kaybetmesi bütün dikkatleri kaçak içki üzerine çekti. Yetkililer, koşulsuz saklarda merdiven altlarında üretilen, ne olduğu belirsiz bu tür içkilerin tüketilmesinin çok tehlikeli olduğunu, örneklerde de görüldüğü gibi ölümle sonuçlanabileceğini ifade ettiler.

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri kaçak içki satışını, imalatını ve ticaretini yapanlar hakkında geniş çaplı araştırma başlattı. Bu tür eylemlerde bulunan kişilerin yakalanması için düğmeye basıldı.

Gözaltına alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğü´ne götürülen Orhan Ö. işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilecek.