Anahtar Kelimeler: KOZAN MEME KANSERİ TARAMASI

KOZAN´DA MEME KANSERİ TARAMASI

KOZAN´DA MEME KANSERİ TARAMASI

Kozan´da 48 kadına meme kanseri taraması yapıldığı, 60 kadının da taramadan geçirileceği bildirildi.

 

Adana Büyükşehir Belediyesinin katkıları ile Kozan Belediyesi tarafından1-31 Ekim ?Meme Kanseri Farkındalık Ayı´ dolayısıyla başlatılan ücretsiz meme kanseri taramasında,4günde45-60 yaş arası 48bayanıntaramadan geçirildiği belirtildi.

Tufanpaşa Mahallesi Turgut Özal Bulvarı (Göçyolu)´nda konuşlandırılan ve günde 15 kişinin muayene edilebildiği, ileri teknoloji dijital mamografi cihazı bulunan özel donanımlı araç içerisinde,7 personel ile 4 gün boyunca kanser taraması yapıldı. Taramalara beklenenden fazla talep geldiği ifade edilirken, daha önce kayıt yaptıran 60 kişinin ise ilerleyen günlerde muayene edileceği açıklandı.

Çalışma hakkında bilgi aktaran Kozan Belediyesi Sağlık görevlileri, göğüs kanserinin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye´de de kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olduğunu hatırlatarak, meme kanserine karşı en iyi koruyucunun erken teşhis ve tedavi olduğunu vurguladılar.

Taramadan geçen bazı kadınlar çalışmayı gerçekleştiren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk´e böyle pahalı ve önemli bir hizmeti ayaklarına kadar getirdikleri için teşekkür ettiler.