Anahtar Kelimeler: KOZAN’ . COŞKUSU

KOZAN’DA 100. YIL COŞKUSU

KOZAN’DA 100. YIL COŞKUSU

29 Ekim'de, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü Kozan'da büyük bir coşku ve gurur içinde kutlandı.

Kozan'daki kutlamalar, Cumartesi günü saat 13.00'da Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunma Töreni ile başladı. Akşam saat 19.23'te Turgut Özal Bulvarı üzerinde düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü, yüzlerce vatandaş ve öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Mehteran takımının muhteşem marşları eşliğinde yapılan yürüyüş, Cumhuriyet'in coşkusunu Kozan sokaklarına taşıdı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Pazar günü saat 09.30'da Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, makamında tebligatları kabul etti. Daha sonra Cumhuriyet Parkı'nda resmi tören düzenlendi. Ahmet Cevdet Çamurdan İlköğretim Okulu’nun organize ettiği program, 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, burada yaptığı konuşmada Cumhuriyet'in önemini vurguladı. Arslanköylü, "Bugün Ulu Önder Atatürk'ün en büyük eseri olan Cumhuriyet'in 100. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu içindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzüncü yılı ve Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Cumhuriyet, Türkiye'nin çağdaş ve demokratik bir ülke olarak varlığını ve gelişimini sürdürmesinin en önemli güvencesidir. Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında Cumhuriyet'i gelecek kuşaklara aktarmak ortak sorumluluğumuzdur. Türk gençliği, Cumhuriyet'i koruma ve yaşatma görevinin bilincindedir. Bizler, birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece hiçbir güç, güçlü bir lider ve dünya sahnesinde etkili bir Türkiye'ye engel olamayacaktır." dedi.

Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü Ve Belediye Başkanı Kazım Özgan halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Ardından öğrencilerin gösterileri büyük ilgi gördü. Folklor gösterileri, Atatürk ve Türkiye haritası silüeti gibi performanslar katılımcılardan büyük beğeni topladı. Mehteran takımının coşkulu marşları eşliğinde vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla coşkuyu paylaştılar.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında, resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından takdim edildi. Tören, öğrencilerin tören geçişleriyle son buldu.

Kozan'daki bu muhteşem kutlamalar, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünü coşkuyla selamlayan bir milletin birlik ve beraberlik içindeki gücünü yansıttı. Türkiye Cumhuriyeti'nin değerleri ve Cumhuriyet Bayramı, Kozan halkının gurur kaynağı olarak her yıl büyük bir heyecan ve coşkuyla kutlanacak. Nice yıllara!